Emberi jogok napja: Keserű köszöntő

Az emberi jogok napja alkalmat ad arra, hogy visszatekintsünk az idei év eseményeire, és értékeljük az emberi jogok helyzetét. Az eredmény nem ünnepelni való.

Nem volt mivel büszkélkednünk a korrupciómentes világnapon

A NAV-botrány árnyékában mutatták be Budapesten a Transparency International Korrupció Érzékelési Indexét (Corruption Perceptions Index – CPI), amely a világ egyik legátfogóbb felmérése a jelenségről. A kutatás lényegében változatlan állapotokat mutat: Magyarország uniós összehasonlításban egyetlen helyet rontott a tavalyi eredményhez képest.

Népszabadság vélemény: A zárvány mítosza

Meglehet, a Nemzeti Együttműködés Rendszere „egyszerű” maffiaállam csupán, amelynek polipcsápjai egyre fojtogatóbban fonják át politikai, gazdasági, kulturális köz- és magánéletünket.

168 Óra vélemény: Minden negyedik

Olvasom, hogy egy konferencián összeszólalkoztak a résztvevők, szabad-e szóba állni az antiszemitákkal. Pontosabban a Jobbikkal. Olyan ez, mintha a házigazdák azon töprengenének, beengedjék-e a nem kívánt vendégeket, miközben már nem is az előszobában vannak, hanem a nappaliban terpeszkednek a kanapén. Várják, hogy kitöltsük a kávét.

Népszabadság vélemény: Orbán szerencséje

Az adócsalóknak elvben börtönben a helyük, ám a kormány sajnos a gyakorlatban nem tehet semmit az ezermilliárdos áfacsalók és esetleges adóhivatali bűnsegédeik rács mögé juttatásáért: a hatályos törvények szerint az adóhivatal ( NAV) ellenőrzése ugyanis nem a kabinet, hanem az Állami Számvevőszék feladata.

Pető Péter: Hajrá, adócsalók!

A Fidesz az a párt, amelyet nem zavar, ha politikai körökből védett megavállalatok – az adóhatóság tudtával – százszámra csalják el a milliárdokat, de lecsap azokra a szélhámosokra, akik Arial helyett, mondjuk, Verdana betűtípussal rögzítik a rezsiháború eredményeit.

A Fidesz már a spájzban

Úgy látszik a Fidesz, illetve annak fölkent képviselői kifogyhatatlanok az ötletekből, miként kell más pénzéből kampányolni. Németh Szilárd, aki ugye mostanság újraszínezi az életünket – értsd: a számlák szín kavalkádját - , ezúttal már belépett a házunkba, s bizony, hogy a klasszikust idézzem, közelít a spájzunk felé.

Ténytár: Törvényes lesz a választási csalás

Orbán Viktor tavaly júliusban (még az előzetes regisztráció körüli mizéria miatt) azt mondta, “úgy fair, hogy a választások előtt több mint egy évvel minden részletszabályt mindenki pontosan ismerhessen.” Azóta természetesen számtalan esetben módosult a választási eljárásról szóló törvény, pedig kevesebb, mint 140 nap van hátra a jövő évi választásokig.

Orbán szerint hasítunk, szerintünk nem

Mindig nagy élvezet péntekenként meghallgatni Orbán Viktort a Kossuth Rádióban. Most épp (egyenesen Japánból!) azt mondta a miniszterelnök, hogy „Nettó reálbér-növekedés van Magyarországon, miközben válság van Európában, röviden mondhatom azt is: hasítunk".

Népszabadság vélemény: El lettek határolódva

„Nem rúgták ki a Századvég tudományos munkatársát.” Ez vezető hír tud lenni a magyar sajtóban, igaz, nem minden ok nélkül.

A rezsicsökkentés is csak a gazdagoknak kedvez

Na, mi az, ami az egykulcsos adó mellett csak a gazdagoknak volt jó? Talált, süllyedt: a kormányzati propaganda jolly jokere, a rezsicsökkentés. Ébresztő, emberek!

Ténytár: Így teljes a takarékok államosítása

A Ténytár már korábban írt arról, hogy a takarékszövetkezetek államosítása a trafikmutyinál is komolyabb ügy lehet, amely sok milliárdos tőkét és több százezer tulajdonost érinthet. Bár a takarékszövetkezeti szféra élesen tiltakozott az átalakítás ellen, az végül - a dohánykereskedelem államosításához képest - viszonylag simán átment.

Véleményvezér: Már megint einstand

A Véleményvezérnél nem szeretjük, amikor hazánk jelenlegi helyzetét a kommunista diktatúra idejével hozzák párhuzamba. Ez ugyanisrendszerint olyan túlzás, amelyik egyrészt degradálja a kommunizmus bűneit, másrészt a végül általában túlzónak bizonyuló kritika miatt devalválja az egyébként jogos aggodalmakat is.

Népszabadság vélemény: Nézz a szemükbe!

Tegnap az egyik nagy pesti aluljáróban a falnak támaszkodva álltak a hajléktalanok. Nem feküdtek, mint korábban, a rendőr így nem foghatja rájuk, hogy életvitelszerűen töltik ott az idejüket.

HVG.hu vélemény: Fagyjál meg, ahol akarsz!

Már hogy tisztázzuk a szavak mögötti valódi jelentést: az "állampolgárok" nem az állam afféle alattvalói, egy gépköztársasági királyság tányérnyalói és udvaroncai; nem az állam "ad kenyeret" a kezükbe – éppen hogy ők adják oda az államnak munkaerejüket, jövedelmük egy nagy (és egyre nagyobb) részét, tulajdonképpen – most mit szépítgessük – az életük vissza nem téríthető adagjait;

Selmeczi Gabriella jól megvédte a nyugdíjad

Októberre már alig több mint 200 milliárd forint maradt abból a nyugdíjvagyonból, amit a kormány a védelmébe vett.

Szégyen: a nőverő Balogh még mindig országgyűlési képviselő

Fél évet kellett várni rá, de csak beismerte Balogh József (most már) független képviselő, hogy élettársa nem a vak komondoron esett el, hanem az ő öklébe, illetve a terasz korlátjába verte be a fejét.

Egyenlítő TV: Van, amire van pénz

Tegnap délutánig lehetett módosító indítványokat beadni a 2014-es költségvetési javaslathoz. A javaslatok ismét nagyszerű képet festenek arról, mi számít prioritásnak a kormánypárti képviselők számára: Trianon-múzeum, határon túli osztálykirándulások, Budai Vár.

Népszava vélemény: Halottak napja

Ősz van. Halottak Napja. Csendes rezignáció. Végig gondolom, hogy a múló évben kiket vesztettem el. Kiváló fiatal, negyven-ötven éves barátaim mentek el. Kivel a szíve végzett, kivel a rák. Kinek az idegei mentek tönkre, nem bírva a létbizonytalanságot, a hajszát a megélhetés, a pénz után.

A kormány hazudott

Jó három éve annak, hogy a Fidesz előbb még csak ellenzékből, később már a kormányrúd mellől is azzal támadta az elődeit, hogy meghamisították az Európai Uniónak küldött statisztikai jelentéseket. Szerintük mást mondott idehaza a KSH és más számokat kapott az Eurostat.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.