Népszava vélemény: Jobban élnek?

Én már csak a saját statisztikámnak hiszek. Jobban tudom, hogyan élnek körülöttem a nyuggerek, mint a miniszterelnök.

Egy pártból egypárt? - Fidesz-Magyarország hatalmi hálója

Magyarországon jelenleg egy autoriter társadalmi rendszer kiépülésének ortodox folyamata zajlik, amelybe a látszólag unortodox eszközök és illiberális módszerek harmonikusan illeszkednek – állítja esszéjében Csanádi Mária közgazdász, politológus, az MTA doktora.

Népszabadság vélemény: Így kellett történnie?

Könnyű volna az egészet elintézni azzal, hogy Falus Ferenc rosszul működött. Ennél a helyzetnél lassan tényleg jobb lett volna egy választási bojkott, amely szintén rosszul működött volna.

Az önkormányzati választások tétje

A kormánypárti képviselők már többször jelezték, hogy korántsem tekintik marginálisnak az önkormányzati választásokat, sőt mindent megtesznek azért, hogy helyben is narancsba forduljon az ország. Pedig - bár furcsának tűnhet - hatalomtechnikai szempontból egyes városok elengedésével még jól is járna a jelenlegi kormánypárt.

A NER közelgő bukása

A Nemzeti Együttműködés Rendszere („NER”) egy, az elmúlt száz évben minden magyar rezsimet elsüllyesztő dilemmával küzd. Természetes legitimáció híján már rövidtávon is az általános jólétet kell növelnie, miközben hatalmi megfontolások miatt folyamatosan a saját támogatói helyzetbe hozásán dolgozik.

Nemzeti Államosítás Kormánya - Jönnek a nemzeti alkoholboltok?

Blogunk rendszeres olvasói számára ismerős lehet ez a cikksorozatunk, amelyben a kormányzat államosításait kísérjük figyelemmel. Ebben próbáljuk összegezni mindazt, amit a kormány „védőszárnyai alá vett” az elmúlt négy évben. A tempó továbbra sem lassult, következzék az államosítások sorozat újabb fejezete.

Népszava vélemény: Középosztály-képezde

Az "osztály" szónak eddig az iskolákban elég egyszerű jelentése volt. Még a legosztályharcosabb időkben is nekünk a suliban csupán a III.a-t vagy a VIII.b-t jelölte. Eztán nem így lesz.

168 Óra vélemény: Balsors

Az önkormányzati választások elvesztésére készülő baloldali pártok nem fogták fel, mekkora a baj. A baloldalt fenyegető legnagyobb veszély az, hogy végbemegy az orbáni rendszerbe való domesztikált integrálása. Mutatis mutandis a putyini mintára.

Ténytár: A rezsiharc hősi halottjai

A rezsiháború fontos szerepet játszott a Fidesz sikeres 2014-es választási stratégiájában: szükségszerűen népszerű egy olyan intézkedés, amely a társadalom nagy része számára jelentett érezhető kiadáscsökkenést.

Olvasónk írta: Nyugdíjaggályok - Kritikus szemmel a nyugdíjakról

A 2010. évi kormányváltás előtt a jelenleg is kormányzó Fidesz kormány kijelentette, hogy az előző szocialista kormány által életbe léptetett szigorítások a nyugdíjrendszert hosszútávon fenntarthatóvá tették, és nincs szükség beavatkozásra. Kormányra kerülve mégis szükségesnek látták, hogy profiltisztítást és átalakításokat hajtsanak végre.

Tóta W.: A történelem vége

Tisztelt hülyéim és uraim, keves barátaim! A legfontosabb versenyfutás ma az, hogyan lehet egy olyan államot kitalálni, amelyben mindent, egészen a ti gyerekeitek malacperselyéig zsebre rakhatok, valamint a csontjaitokból autópályát építtethetek a lányomnak az alabástrom budijáig.

A tusnádfürdői handabandázó

Normális körülmények között Orbán Viktor gondolatai szóra se lennének érdemesek. Minden talponállóba jut egy ezekből a tűpontos világlátókból. A kocsmai hősök egyik jellegzetes vonása, hogy többen közülük elbeszéléseikben már hegyeket hordtak el, hétszer megmentették a világot, példás családapák, mindig igazuk van, és rettenetesen okosak, ide éppen csak beugrottak amúgy.

A Fidesz fél elveszteni Budapestet

Négy hónappal az önkormányzati választások előtt, valamint az európai parlamenti választások eredményének ismeretében a Fidesz kimaxolta a választási mutyit: megalkotta a fővárosi választási rendszert, amely jó eséllyel ellehetetleníti a város fejlesztéspolitikáját és ellentmondásossá teszi a képviselők feladatát, ráadásul iszonyatosan torzít a Fidesznek.

EBESZ-jelentés: tisztességtelen eszközökkel nyert a Fidesz

Mostanra kevesen vannak Magyarországon azok, akik szerint a Fidesz nem csalta el az áprilisi választásokat. Bár a kormánypártot a tények és a számok nem hatják meg, mindenki másnak azonban érdekes lehet mindaz, amit az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) megállapított hazánk új választási rendszeréről, a választásokról írt végleges jelentésében.

Alákátyúzott ország

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége idén a fővárosban 9,51 milliárdért építhet csatornákat.

A Fidesz újabb választási csalást intézményesítene

Korábban már írtunk arról, hogy mit művelt a Fidesz a választási rendszerrel. Elemzésünkben sorra vettük az okokat, amelyek miatt kijelentettük, hogy a Fidesz előre elcsalta a választást. Ugyanakkor azt is megírtuk, hogy a baloldal veresége közel sem csupán a Fideszre szabott választási rendszer miatt volt kódolva.

Mi fizetünk rá

Hat-nyolcszázmilliárdot vagy még többet is bukhat a bankszektor a parlament múlt hétfői, a devizahitelesek megsegítését célzó döntése nyomán. Amennyit egészségügyi ellátásra évente költ az ország. Azt is lehet mondani, hogy van miből, mert ezen a terméken eddig nagyot kaszáltak. És ezen az sem változtat, hogy igencsak kérdéses, milyen mértékig avatkozhat bele az állam a magánjogi szerződésekbe.

Dohányforduló

Szerény MTI-közleménnyel ülte meg első születésnapját a Nemzeti Dohányboltok Hálózata. A szerénység indokolt: még az a néhány adat is értelmezhetetlen, amit léte igazolásaként a szépnevű Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. közzétesz. Mi abban a siker, hogy a koncessziós jogon működtetett hálózatnak köszönhetően ma már a lakosság 98 százalékának folyamatos az ellátása dohánytermékkel?

Baloldal: újra pávatánc?

Annak ellenére, hogy kevesebb, mint két hónap múlva megkezdődik az aláírásgyűjtés az őszi önkormányzati választásokra, a baloldali ellenzéki pártok között továbbra sincs egyetértés abban, hogy milyen formában induljanak el az októberi megmérettetésen. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha egyszer már végignézte volna ugyanezt a műsort.

Vesztes csata

Nem értik, hogyan működik Európa. „Csak” ennyi a baj David Cameron brit és Orbán Viktor magyar kormányfővel. Nem értik, hogy a vitákat hatékonyan rendezni egyeztetéssel lehet; hogy egy huszonnyolc országból álló szervezetben nem érdemes zsarolni, durcáskodni. Mert akkor az ember a rövidebbet húzza, és otthon persze magyarázhatja, hogy ő a végsőkig harcolt, ez kétes dicsőség lesz.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.