Baloldali.hu: Horn Gyula nyolcvan éves

Július 5-én lett nyolcvan éves Horn Gyula, Magyarország rendszerváltás utáni harmadik miniszterelnöke. Ez a munkáscsaládból származó, múltja miatt sokat támadott, már az állampárt idején is fontos funkciókat betöltő férfi volt az, aki történelmi szerepet játszott az 1989-es határnyitásban, a Vasfüggöny lebontásában, majd az MSZP és Magyarország demokratizálásában.

Alternatíva vélemény: Alkotmánybíróság

Talán helyeslően bólogatnánk, ha az alkotmánybíróság szerint alkotmányt sértene a „röghöz kötés”, avagy leánykori nevén az állami ösztöndíjas hallgatóknak kötelezően aláírandó szerződés. De sajnos nem ez alkotmányellenes, hanem az, hogy ezt az ügyet kormányrendelet rendezte. Milyen szerencse, hogy még nincsenek nyári szüneten a honatyák, nem igaz?

Baloldali.hu: Orbán Viktor ezt sem érti

Miközben az Európai Unióban túlzás nélkül történelminek nevezhető folyamatok indultak el a június 28-29-i EU-csúcson, Magyarország miniszterelnöke szemmel láthatólag nem érti a jelenlegi változások célját és szükségességét. Tálcán kínálják nekünk a válság egyetlen lehetséges legyőzési módját, és mi fintorogva utasítjuk el.

Népszava vélemény: Európa csak halad

Aki csak kicsit is ismeri az európai integrációt, tudja, hogy az ötvenes évek kezdetétől, amióta különböző formákban ez a közösség létezik, mindig csigaléptekben születtek határozatok, akkor is, amikor csupán hat tagja volt. És ahogyan növekedett a klub, úgy szaporodtak az egyezkedés bonyodalmai. Hát még most, midőn huszonheten vannak, és a tagállamok igencsak különböző minőségűek.

Egyenlítő TV: Jön a politikai unió?

Az eurózóna adósságválsága ismét új fokozatba kapcsolt. A görög választások és Spanyolország súlyosbodó helyzete rámutatott, hogy az eddigi döntések és előkészületek nem hozták meg a várt eredményeket.

Véleményvezér: Matolcsy, Rogán: ideges a kormány

Minden komoly közvélemény-kutató a kormány népszerűségének folyamatos csökkenését méri. Helyben topogás, munkanélküliség és kilátástalanság: jogos a pánik.

Tóta W. Árpád: Ó, ió, ció, regisztráció!

Amikor a Fidesz a választási törvény körül kezd babrálni, teljesen adekvát a pavlovi reakció: fedezéket keresni, és onnan átkozódni, meg azonnal feljelenteni őket a Nemzetközi Atomenergia Bizottságnál. Sőt, ez általában bármely unortodox ötletük elhangzásakor jogos. De a választás előtti regisztráció miatt éppenséggel kár izgulni.

Az ellenzék totális ellehetetlenítése a cél

A korábbi lépések, vagyis az új választási törvénynek kifejezetten az ellenzéket sújtó szabályai, illetve a pártok állami támogatásának kilátásba helyezett megvonása után a kegyelemdöfést is megadnák a kormányváltásban reménykedő politikai erőknek azzal, ha a következő parlamenti választáson valóban csak azok vehetnének részt, akik előzetesen regisztráltatják magukat - állítják a szakértők.

Szabadnappal ösztönözne szavazásra az MSZP

Szakmai műhelybeszélgetéseken vitatja meg az MSZP a párt „kötelező szavazásra” vonatkozó indítványát, a végleges javaslat csak a szakértőkkel folytatott egyeztetések után alakul majd ki.

Kötelező szavazást akar a Szocialista Párt

A rendszerváltás előtti évtizedekben Magyarországon választani nem volt kötelező, de a részvételt „erősen ajánlották”. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke szerdán arról beszélt, hogy a szocialista párt minden szavazóképes állampolgár számára kötelezővé tenné a szavazást, de nem büntetné a távolmaradókat, legfeljebb kedvezményeket vonna el - írja az Index.

Baloldali.hu: A Fidesz csökkentené, az MSZP növelné a részvételt

Félreértik az MSZP kötelező szavazásról szóló javaslatát azok, akik azt gondolják, hogy a Szocialista Párt saját bázisát akarja erősíteni ezzel az ötlettel.

Változatlanul csökkenek a reálbérek továbbra is

A KSH friss jelentése alapján kijelenthető, hogy a reálbérek csökkenő tendenciája változatlan maradt. Akárcsak az első három hónapban, áprilisban is kevesebbet ért a fizetés.

Baloldali.hu: Ezért vándorolnak el a fiatalok

Az elmúlt hetekben attól a felméréstől volt hangos a média és a parlament, miszerint a fiatalok fele tervezi, hogy hosszabb időre vagy akár végleg elhagyja Magyarországot.

Büdzsé 2013: Még nagyobb teher a bankoknak

A korábban mondott 130 milliárd forinttal szemben 280 milliárd forintot szedne be jövőre a kormány a tranzakciós illetékből. Pedig 2013 elvileg az emelkedés éve lesz...

Zsákutcában padlógázzal? - Parlamenti vitanap Orbánék félidejéről

A stabilizációról, a leépülésről, avagy a dilettantizmusról és a sikerpropagandáról szólt az Orbán-kormány első két éve? Politikai vitanapot tartottak az Országgyűlésben.

Népszava Online: Tovább tart a "pávatánc"

Tovább szövi álmait a kormány: miközben minden józan szakember visszaeséstől tart, Orbánék nagyobb gazdasági növekedésre számítanak idén.

Menthetetlen Orbán álma, nem bírja a rendszer

Az uniós források felhasználásának gyorsítását elnézve a kormány a többszöri nekibuzdulása ellenére is veszített a bürokráciával és saját magával szemben.

Magyarország rettentően egyedül maradt

Az Orbán által bejelentett regionális együttműködésről a többi ország nem tud vagy nem kér belőle. Közben Spanyolország komoly engedményeket kap, amiről mi nem is álmodhatunk.

Népszava Online: A Duna-menti beteg

A Magyarországgal szemben alkalmazott "kettős mérce" fárasztóan hamis panasza, meg a legnyilvánvalóbb kormányzati anomáliák makacs letagadása felingerli a megfigyelőket.

Félidőben – a demokrácia sárba tiprása

Akik fiatalon az alkotmányos- és szabadságjogok kiterjesztésért küzdöttek, most a saját pozíciók bebetonozására törekszenek – nagyon hosszú távra.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.