Népszabadság vélemény: Hatalmi játszma

Mondja, Ön egyetért azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni? Esetleg Ön azok közé tartozik, akik szerint az oktatási rendszert úgy kell átszervezni, hogy az állam közpénzből azokat a képzéseket támogassa elsősorban, amelyekkel valóban el lehet helyezkedni?

Népszabadság online: Szegedi úr és a rabbi

Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke már rég tudta, hogy vannak neki zsidó ősei, s már rég azzal kellett foglalkoznia, miként tudná ezt titokban tartani, amikor Köves Slomó rabbi levélben fordult az Országgyűléshez:

Novák Előd, a Jobbik és a zsidók: tiszta beszéd

A pártban minden vezető készpénznek veszi, hogy a zsidó származás elfogadhatatlan, és szerintük a Novák Előd-féle nyilatkozatok is beleférnek a civilizált emberi diskurzus kereteibe. Jobbikon belüli Novák-Szegedi konfliktus talán az egyik legjobb hír, ami a magyar közéletben történt az elmúlt hónapokban.

Seres László: Milyen társaságba keveredett O. Viktor?

A Spiegel Online rövid írása egyszerre túlozza el és bagatellizálja Orbán Viktor politikai veszélyességét. Valaki megrágalmazhatta O. Viktort, éspedig a Spiegel Online. A hamburgi lap néhány napja tette közzé top ten listáját "Európa legveszélyesebb politikusairól", amely lista igen kétséges emberek társaságában szerepelteti a magyar miniszterelnököt.

Vélemény: 120 ok, ami miatt nem szavaznánk a Fideszre

Maria blogja: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre. Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. A lista folyamatosan bővül...

Török Gábor elemez: Horrorkoalíció?

Meglepő koalíciók lehetőségét veti fel a Republikon elemzése: egy most tartott választáson a modell szerint – hiába a többségibbé tett választási rendszer - senkinek sem lenne egyedül többsége, s ha nem akarnak a pártok megismételt voksolást, olyan lehetőségek maradnak, mint a természetes szövetségnek nehezen nevezhető Fidesz-MSZP, Fidesz-Jobbik, Fidesz-LMP vagy MSZP-Jobbik koalíciók.

A demokratikus ellenzék összefogásának problémái és esélyei

Többféleképpen szoktuk emlegetni azt a pártokból, egyesületekből, civil szervezetekből álló ellenzéki csoportosulást, mely a Jobbiktól elhatárolódva a Fidesz legyőzésére és egy új, demokratikusabb rendszer megteremtésére készül.

Nyugdíj: a kormánynak csak a pénzünk kellett

Az Orbán-kormány még csak a látszatát sem igyekszik fenntartani annak, hogy másfél évvel ezelőtt nem egy egyszerű, államilag levezényelt rablás történt.

Tóta W.: Hajrá, genetikailag alattvalók!

Na tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, utoljára hangzott el ez a finom megszólítás. Eddig is pukkadoztam a röhögéstől, amikor a tiszteletreméltó magyarságról pofáztam, meg – édes istenem – Brüsszelben arról, hogy mindig is Európához tartoztunk.

Kettős Mérce: Orbán csak a demokrácia szolgája

Két kiváló mondatott mondott Orbán Viktor, olyanokat, amelyek kicsit átalakítják azt, amit Orbán demokrácia-felfogásáról gondoltunk eddig. Már nincs centrális erőtér, a demokrácia nem a jólét forrása, hanem egy módszer az erő kifejezésére, amely elhozza a Kánaánt. Igazából nem tudjuk eldönteni, hogy ez Szálasihoz, vagy Rákosihoz van-e közelebb.

Népszava.hu vélemény: Kérdés félázsiából

Egy működésében tökéletesen alkalmatlan totalitárius rezsim, és annak vezetője - szokás diktátornak is nevezni - törvényszerűen eljut egy olyan fokra, melyben már nem elegendő a kudarchegyeket (csak) a külső ellenségnek tulajdonítani. Mert csak az erő nyelvét érti, és csak azt beszéli.

A „Jobbkéz” anatómiája - Matolcsy György politikai világa

Talán soha annyira ellentmondásos személyiség nem irányította még a magyar gazdaságpolitikát, mint Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter tevékenységének megítélése – finoman szólva is – vegyes képet mutat. Mindazonáltal a kritikaözön ellenére azt láthatjuk, hogy Orbán Viktor rendre kiáll minisztere mellett, s hiába vizionálta már oly sokszor a sajtó, nem távolította el tisztségéből.

Bújócska Matolcsyval és a számokkal

Hétfő óta itt tárgyal az IMF, Matolcsy pedig szabin. Vagy mégsem. Varga Mihály szerint "fenn áll annak a lehetősége, hogy miniszteri találkozó is lesz".

Népszava vélemény: Akkumulátorok feltöltve

Néhány nappal ezelőtt még úgy hírlett, mire az IMF delegációja Budapestre érkezik, a miniszterelnök szabadságra megy; szíves közlése szerint feltöltendő lemerült akkumulátorait.

Véleményvezér: Orbán Viktor titkos terve?

Elképzelhető, hogy az MNB devizatartalékából néhány magyar tulajdonú kisbankot, illetve az MFB-t juttatnák forráshoz és tőkéhez, ezen keresztül próbálva meg felpörgetni a gazdaságot.

Tóta W. az IMF tárgyalásról: Pannon Psycho

Ma érkezik hazánkba a Nemzetközi Valutaalap küldöttsége. Köszöntse őket illendően, aki találkozik velük. Életbevágó, hogy érezzék: az ország egésze nem annyira őrült, mint azok, akikkel nekik tárgyalni kell.

Baloldali.hu: Ebbe bizony bele lehet bukni

A Fidesznek évei voltak arra, hogy felkészüljön a kormányzásra, ehhez képest a 2010 óta tartó hatalomgyakorlás egyetlen olajozottan működő mechanizmusa a korrupció kiépítése volt.

Török Gábor elemez: A Fidesz elefántja

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Közgép-sztori a második Orbán-kormány legkellemetlenebb, legveszélyesebb témája lehet - írja legfrissebb blogbejegyzésében Török Gábor.

Közgép: szenved Selmeczi, szenved a Fidesz

Borzasztó nyomasztó lehet a Fidesz stratégái számára, hogy hónapok óta képtelenek feltalálni magukat az oligarcha-kérdésben. Ráadásul óvatlanul emelték is a tétet.

Pólusépítő – Lakner Zoltán köszönti a 80 éves Horn Gyulát

Éppen születésnapján vált meg a miniszterelnöki poszttól 1998-ban a most nyolcvanéves Horn Gyula. Az azt megelőző kilenc év volt politikai pályája legmozgalmasabb és legsikeresebb periódusa.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.