Tamás Gáspár Miklós: Pofozzátok föl őket!

„Lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást.” Ennek ugyan nincs értelme, de azért sejtjük, hová akar kilyukadni a szónok: ha a szülők gyermeket „vállalnak”, akkor túl fáradtak hozzá, hogy püföljék egymást. „Föl sem merülhetne a családon belüli erőszak.” És a gyerekeket ki veri? Őket nem a gyermeket „vállaló” családokban verik?

A fideszes képviselők szerint ha a nők emancipálódnak, elfogyunk

Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül:

Baloldali.hu: Orbán és Gyurcsány álháborúi

A volt és jelenlegi kormányfő egy dologban egészen biztosan nagyon hasonlítanak: abban, hogy mindketten olyan háborúkat vívnak, amelyben az ellenséget maguk találják ki, és a háborúknak semmiféle pozitív hatása nem lehet az országra nézve. Ennek így semmi értelme.

Hvg.hu vélemény: Baltás pajtás, itt vagyunk

Megvan a honi diplomácia új sikerágazata: casus belli, villámgyorsan leszállítva, garanciával. Tettesd magad hülyének! – lényegében ezt tanácsolta a Magyar Külügyi Intézet elemzése Orbánnak. Az őt ismerők viszont tudják: a Viktor nem az a pasas, aki megjátssza a nyálcsorgató idiótát, csak azért, hogy megússza a bliccelés miatti pénzbüntetést a buszon.

Véleményvezér: Orbán legolcsóbb trükkje

A kormányfő valójában enged az IMF-nek, de közben látszólag mégis ellenáll azoknak a követeléseknek, melyek egyébként nem is léteznek. Amit tegnap láttunk, annak ennyi volt az értelme és nem több.

Vastagbőr blog: Ordas nagy hazugság

Tényleg nem értem... Lehozatnak a pártsajtóval olyan kamulistát, amitől összehúgyozzák magukat a fideszes-kdnp-es mezei képviselők, akik az egész IMF-tárgyalásokról annyit tudnak, mint Önök, kedves olvasók: vagyis semmit. A szűk vezérkar összekacsint, hiszen a pontokat ők maguk írták össze, egy-két szivar és néhány üveg Bock bor társaságában.

Orbán: hazudtam reggel, éjjel és este

Orbán Viktor és a leghűségesebb lakájmédia hazudott. A linkelt cikkben és Fénylő Csillagunk faszbúkján is az ország összes kedves választópolgára megcsodálhatja, ahogy miniszterelnöke egy elítélt kupec könnyedségével az arcába hazudik. Csodálatos látvány, fantasztikusan élethűek a gesztusok, az alakítás egy baltával faragott berényimiki szobrot és egy kóla-kávé Rózsa presszó kupont simán megérne.

Simicska Lajos Simicska Lajossal versenyzett, és nyert

Miután hétvégén a gyilkosok elleni fellépést keményen követelő, a büntetőtörvénykönyvet szigorító, parlamenti képviselői által a halálbüntetés visszaállítását kívánó kormány morálisan megsemmisült azzal, hogy vagy pénzért vagy tehetségtelenségből hagyott futni egy embertársát alvás közben baltával meggyilkoló férfit, a Fidesz ma már a korrupció elleni harcot, az elszámol(tat)ást helyezte előtérbe.

HVG.hu Nyüzsi vélemény: Nem normális

Attól még, hogy Magyarországon minden elromlik, nem ez a normális. Csak ha megszokjuk. Képzelje el, hogy ön egy jól működő skandináv demokráciából érkezik Magyarországra. Leteszi a csomagjait, berendezkedik szállodai szobájában, néhány napig várost néz, majd felkeresi a szabadon választott skandináv nyelven jól beszélő, rég nem látott magyar barátját.

Kettős Mérce: Instant összefogást!

Dogmatikus szendergéseinkből amiket a nyári nap heve okoz, kirángat mindig az ellenzéki netes sajtó mantrája, a blogvilág muzsikája. A mostani téma a szokásos:

Örülünk, Vincent: Csapataink hadban állnak?

Íme a hír. Szerzs Szarkiszján örmény elnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után bejelentette, hogy utasította a hadügyminisztert arra, hogy helyezze rendkivüli készültségbe az örmény hadsereg alakulatait, és egyben bejelentette, hogy megszüntetik a diplomáciai és egyéb kapcsolatokat Magyarországgal. Wow.

Népszabadság vélemény: Kibírhatatlan

Engem is meglep, milyen indulat lesz néha úrrá rajtam a kormány kommunikációjától. Ott van például a tandíj. Önmagában nem váltana ki belőlem heves érzelmeket. Ezzel a formájával nem értek egyet, más formájával viszont igen – higgadtan meg lehetne vitatni.

Népszabadság: A Fideszben úgy gondolják…

Nem gyötörtek bennünket kétségek, hogy mi lesz a vége, hiszen egy hónapja a kormányfő már bejelentette: szeptemberi ülés­szakán dönthet az Országgyűlés arról, hogy a 2014-es választásokra bevezetik a kötelező előzetes feliratkozást.

Poldi bácsi megmondója: Regelve kergesd el!

Na végre! Megkapta az első konkrét pofont a kormány (mondjuk, nyilván személyesen Orbán Viktor) a választások korlátozására tervezett regisztrációs eljárás miatt.

Előzetes feliratkozás, avagy hogyan rúg öngólt a kormány?

Az elmúlt napokban rengeteg írás foglalkozott a témával, azonban a cikkek többsége megmaradt a kötelező jobb-bal érvelés mentén. Kormányközeli vélemények szerint szükség van az intézményre, hogy a választási csalások könnyebben megelőzhetőek legyenek, míg az ellenzékiek ismételten siratják a demokráciát. A valós következmények feltárásához jó lenne néhány pontot átgondolni.

Véleményvezér: Miből főz Orbán Viktor újraválasztási levest?

Az év elején beharangozott konszolidáció még el sem kezdődött, de már véget is ért: Orbán Viktornak ugyanis harcra van szüksége, mert a békétől semmi jót nem várhatna 2014-ben.

Egyenlítő TV: Beérett a nem-ortodox gazdaságpolitika

Nyilvánosságra került a KSH gyorsjelentése. Látható, hogy technikai értelemben, vagyis hivatalosan is recesszióban van a hazai gazdaság. Az első negyedév után, a második negyedévben is tovább zsugorodott Magyarország gazdasági teljesítménye, mind éves, mind negyedéves alapon. Pedig a Mercedes gyár termelése is beindult, de úgy látszik, hogy képtelen volt kompenzálni a többi ágazat visszaesését.

Újabb fejezettel bővül Matolcsy tündérmeséje

A magyar gazdaságpolitika tündérmeséjében új fejezet nyílik: a technikai értelemben beköszöntött recesszió mellett számottevő inflációs nyomás látszik kialakulni, ami együtt köti gúzsba a fiskális és a monetáris politikai alkalmazkodást. A lényeg nem a stagflációs csapda, hanem az, hogy hosszú távon minden jó lesz − olvasható a kormány értékelésében.

Tündérmeseország gazdasága: ó, ió, recesszió

Szervusztok! Megjöttetek, nem vártunk, de ha már a bányászbéka segge alatt is utolértetek minket akkor foglaljatok helyet. Van hely bőven, a bezzegszlovákok és bezzegrománok, meg a környező egyéb bezzeg népségek úgyis szintekkel feljebb laknak, mint mi. - így köszönthette Kusza Szem a magyar gazdasághoz immár hivatalosan is megérkezett recessziót és európai rekord inflációt.

Egyenlítő TV: Orbán Viktor levelét megírta...

... és annak igazságtartalma körülbelül egyenlő a nullával. A miniszterelnök még vissza sem tért szabadságáról, de máris levéllel bombázza a lakosságot. Nem meglepő módon, ezt is az adófizetők finanszírozzák.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.