Vastagbőr: Éljen az általános és egyenlő választójog!

Képzeljük csak el, hogy mi lenne, ha a tavasszal megrendezendő magyar-román világbajnoki selejtezőn az MLSZ döntené el, hogy kik legyenek a bírók, hogy mekkora legyen a pálya mérete, hogy mekkora legyen a kapu, hogy hány csere lehet, hogy hány percig melegíthetnek a meccs előtt a vendégjátékosok, valamint csak azok a magyar és román szurkolók mehetnek ki a meccsre, akik...

Ténytár: Újabb rekordok az elvándorlásban

A kivándorlás az elmúlt hónapokban igencsak felkapott téma lett a közbeszédben. Az internetes oldalakon egymást érik a külföldön szerencsét próbáló magyarokkal készült interjúk és történeteik. Lassan nem múlhatnak el úgy politikai beszédek, hogy ne lenne szó benne a kivándoroltak hazacsábításáról vagy elvándorlásuk megakadályozásáról.

Egyenlítő TV: Kemény válasz a kormány propaganda-videójára

Négymillió forintért forgatott filmet a magyar fiatalok elvándorlása ellen a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A film azonban nem a magyar valóságról szól – ahogy ezt többen szépen összeszedték.

Egyenlítő TV: Egy éve játszadozik a kormány

Több mint egy éve hívta vissza Matolcsy György Magyarországra a korábban „kipaterolt” Nemzetközi Valutaalapot. Az ügy apropóján az Egyenlítő TV megemlékezik arról, hogy mi is történt 2011 novemberében, illetve hol is tartanak, vagy inkább nem tartanak a tárgyalások.

Orbán emberei és a plágium: furcsa véletlen?

Most már helyénvaló feltenni a költői kérdést: Orbán Viktor vajon jobban szereti a plagizáló típusú munkatársakat, mint az önálló gondolattal rendelkezőket?

Kettős Mérce: Gyuri, please!

Gyuri bácsi, nálunk az olyan megszólalások után amit te legutóbb mondtál, félre szokták hívni az embereket azzal, hogy „Beszéljünk egy kicsit”.

Ténytár: a Fidesz két éve alatt nem nőtt a gazdaság

Orbán Viktor nem teketóriázott, egy hete kijelentette: „papírunk van arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár." Nos, nincs jó hírünk, mert leszámítva a költségvetési hiány teljesülését – ami szintén nehézkesen, rengeteg megszorítással jön össze – ezt egy adat sem támasztja alá. Sőt, papírunk van arról, hogy rossz úton járunk.

Tóta W. Árpád: Tele a gatya

Két és fél év sodródás, spontán ötletelés, hasraütés és seggrepacsi után végre van iránya a kormányzásnak. Kirajzolódott a motiváció. Ezt természetesen nem úgy kell érteni, hogy ebből kisül majd valami hasznos vagy legalább működőképes.

Véleményvezér: Matolcsy úr, mondjon már le!

Matolcsy álma, miszerint a magyar GDP valamikor 2025 és 2030 között a jelenlegi duplájára nő, olyan távol van a realitásoktól, hogy az már fáj. Már nem lehet szótlanul elmenni amellett, hogy a gazdasági miniszter folyamatosan közröhej tárgya.

Egyenlítő TV: Autokrácia – Fidesz módra

Nem kérdéses, hogy a legújabb választójogi törvénnyel Magyarország egy autokratikus rendszer irányába sodródik. A kizárólag Fidesz-KDNP által felépített törvény súlyosan sérti a szabad választáshoz való jog, és az emberek közötti egyenlőség demokratikus alapelveit.

Korlátozott kampánykörnyezet – Ilyen ország pedig nincs CCCXLII.

Újabb, a választási kampányt alapjaiban megváltoztató egyéni indítványok érkeztek a választási eljárásról szóló törvényhez. Vas Imre módosító javaslata, amit az alkotmányügyi bizottság kormánypárti többsége is támogatott, 60-ról 50 napra rövidítené a kampányidőszakot, és nem lehetne választási hirdetéseket közzétenni a nem közszolgálati rádiókban és televíziókban, az online médiában és a mozikban.

Népszabadság vélemény: Szégyenpadon

A hatalom nemcsak a gazdaságban, a jog világában is unortodox. Mindent csak akarni kell – vallják, és a politikai érdek szerinti akarat rendre felül is írja a jogi racionalitást, sőt az évszázados alkotmányos alapértékeket is.

Népszava.hu vélemény: Orbán világa

Valami nem tetszik Orbán Viktorban; nem, nem politikailag, úgy már régóta nem, legalább azóta, hogy maga mögött hagyta liberális énjét és konzervatívnak kiáltotta ki magát. Másról van most szó, olyan dilemmáról, amelyről az ember nem szívesen beszél, vagy mert nem illik, vagy mert nem tudja pontosan megfogalmazni, mi is valójában a baja.

Matolcsy ránk ijeszt: ez csak a kezdet

Sokáig azt hittük, hogy nincs Nagy Terv, majd kiderült, hogy mégis van. A nemzetgazdasági miniszter legalábbis ismeri, kár, hogy a valóságot nem.

Választási regisztráció: indoklás nélkül

Hétfőn a parlament elfogadta az előzetes regisztrációról szóló alkotmánymódosítást, amelynek egyetlen értelme, hogy az Alkotmánybíróság érdemben ne foglalkozhasson annak vizsgálatával, tehát mindenképpen legyen ilyen, akkor is, ha az még a Fidesz által elfogadott (eredeti) Alaptörvényt is sértené.

Komment.hu vélemény: Lex Bajnai

Pár napja jelentette be Bajnai Gordon, hogy a következő választásokon a Haza és Haladás Egyesület összefogná az ellenzéki pártokat, mozgalmakat. A Fidesz pedig kizárná a választásokból az egyesületeket.

Véleményvezér: Amivel a Fidesz nem számolt

A 2014-es választások eredményét az ellenzék egységesen semmisnek fogja tekinteni, amennyiben alulmaradnak. Sem az ország egyik fele, sem a nemzetközi közvélemény egy része nem fogja a Fidesz hatalmát legitimnek tekinteni.

Varánusz: A Fidesz alól kiszántják a NER-t

Fekete napja volt Viktorunknak a tegnapi. Csak csodálkozik rá a világra, mint busmanok a szánkóra, hogy fakkjú vazze, mi van itt? Szabó Rebekát meg tudná fojtani egy nemzetiszínű zsinórtangával, az arca meg lángol a szavaktól amik Anikó asszony szájából indulva arculütésként hatottak mikor otthon bejelentette: anyám, ki kell vessem a stelázsi adót is.

Véleményvezér: Ángyán József egyre veszélyesebb a Fideszre

Valamilyen ürüggyel pártja fel fogja kérni Ángyánt a távozásra, hátha lesz idő lecsendesíteni a vihart. Ebben az esetben az LMP és a Jobbik is jól járna a professzor leigazolásával.

Egyenlítő TV: Államosított időjárás

Ha már minden borulni látszik, ha már nincs gazdasági növekedés, ha már soha nem látott mértékű az elszegényedés, vagy a kivándorlási hajlam, akkor legalább az idő legyen szép!

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.