Népszabadság vélemény: Gyűlölni

Mint mosolygó babák szájuk szegletében az utolsó tejcseppekkel – szelídnek érzik magukat Fidesz-szerte a vezetők, amikor, mint kik jelet kaptak, sikítanak fel a gyűlölet ellen. Ebből nem kérnek! A gyűlölet neve pedig MSZP, amely baloldali izomgörcs mást sem tesz, csak támad.

Népszabadság vélemény: Orbán Mágus

Orbán Viktor, annyi forradalom győztes harcosa ismét föltöltötte az akkumulátorokat, és Gyulán kiadta a képviselőknek az új jelszót: azt kell kommunikálni, hogy a Fidesz a kisebbik rossz. Hozzátette, hogy „objektíve nem mondhatjuk, hogy jól állunk, hogy szép minden. Ezért kell azt mondani, hogy jobban, szebben”.

Tóth Levente: Gázért atomot

Elég snassz, hogy Orbán Viktornak még nem volt aláírt szerződése a magyar gáz-nagykereskedelmet irányító cég megvásárlásáról, amikor kezet fogott Putyinnal. Alighanem útja szervezésekor sem így tervezték. A bakit a miniszterelnök megpróbálta elfedni azzal, hogy Moszkvában már múlt időben beszélt az E.ON-cég megvásárlásáról.

Népszava vélemény: Alázatos tisztelettel

Mint annyi megszívlelendő bölcsesség, Lev Tolsztojtól származik az a tömör mondat is, miszerint "A rossz életfelfogás legfőbb oka - a hamis hit".

Hargitai Miklós: Valahol a Balkánon

Egy balkáni országban a kormány a napokban népszavazást írt ki a tervezett új atomerőmű felépítéséről. Az érdeklődés bár szerény volt, de a gesztus így is példaértékű: demonstrálja, hogy egy olyan döntésből, amely az ország környezeti biztonságát, energiaellátását, gazdasági és politikai kapcsolatrendszerét évtizedekre meghatározza, nem lehet eleve kihagyni a választópolgárokat.

Íme Matolcsy legújabb fantazmagóriája

Orbán Viktor jobbkeze szeret nagyot mondani és rajong a szép, kerek számokért. Legutóbbi nyilatkozatában ismét egymillió új munkahelyet ígért 2020-ig, amire szükség lesz a külföldön dolgozó, szerinte félmillió kitűnő munkaerő visszacsábításához. Mindezzel csupán az a baj, hogy mind a számok, mind pedig a szándék távol állnak a realitásoktól.

Hazug képviselő várja a bocsánatkérést

A Fidesz sorra elképesztő hazugságokat mond, de Cser-Palkovics András tegnap talán túltett az eddigieken. Nem volt könnyű: pár napja Matolcsy azt magyarázta, hogy a hitel nem hitel, Orbán pedig a Gyurcsány-kormány alatt idehozott Mercedes gyárral „igazolta" gazdaságpolitikája „sikerét".

Népszava.hu vélemény: Új morálunk van

"A nekem tulajdonított mondatra, miszerint én 'az út szélén' hagynám a magyar társadalom alsó egyharmadát, azután veszett dühvel csapott le az egész médiahad.

Ide roma haza ne jöjjön! Miskolcon már dübörög a kampány

De szép is ez, Feleim! 15 hónappal a választás előtt Miskolcon már látszik milyen kampányunk lesz. Bemelegítés vagy főpróba? Döntsétek el magatok. Az viszont biztosnak látszik, hogy a 2014 Legnagyobb Hülyéje címért öldöklő közdelem és sugárban hányás várható a szocik, a Fidesz és a Jobbik között, amit itt ott zöld turhagombóccal fog az LMP színesíteni, ha egyáltalán eljut odáig.

Hajléktalanság büntetése: csak tüneti kezelés

Miközben a hajléktalanok érdekeit képviselő szervezetek 2013. január 19-én lakásfoglalással egybekötött demonstráción követelték a lakhatáshoz való jog érvényesítését, a kormány továbbra is inkább a közösségi szálláshelyekre terelné be a fedél nélkül élőket.

Kettős Mérce: Azért fizetek adót, hogy az állam tegye a dolgát

Jönnek a tudálékos kommentelők, akik szerint, ha én azt akarom, hogy egy hajléktalan n fagyjon meg, ne adj isten tudjon munkát vállalni, akkor én fogadjam be magamhoz. Egyrészt ezt nem tudom megtenni a 40 négyzetméteres albérletemben, másrészt pedig ez nem az én dolgom. Ez az állam dolga, ezért fizetem az úgynevezett adót.

Népszava.hu vélemény: Zavar

Két perc. Mindössze ennyi idő kellett a Fidesz döntéshozóinak, hogy határozzanak, ha már az Alkotmánybíróság ellenzi, akkor tényleg ne legyen regisztráció a következő választás előtt. Nem kerültek tehát egy pillanatig sem időzavarba, ami csak azért érdekes, mert utóbb a miniszterelnök éppen az időzavarral magyarázza, hogy letettek erről a kitűnő ötletről.

Egyenlítő TV: Tavaly csökkent a reálbér

2012 nem a béremelkedés éve volt. A KSH legfrissebb adatai alapján, 2012 novemberében a nettó átlagkeresetek – az előző esztendő azonos időszakához képest – alig több mint 3 százalékkal növekedtek. Így nyugodt szívvel kijelenthető, hogy 2012-ben csökkent a fizetések reálértéke.

Népszabadság vélemény: Spekulánsok

Nem kezdjük újra, de: már mindenki tudja, hogy nem lesz semmilyen IMF–uniós hitelmegállapodás, arra is mind többen ráébrednek, hogy miért nem.

Orbán gazdasági rendszerváltása

Orbán Viktor a ciprusi néppárti csúcstalálkozón fejtette ki, hogy Magyarországon 2010 és 2012 között gazdasági rendszerváltás ment végbe. Nehéz vitába szállni a miniszterelnökkel, hiszen a '89-ben kezdődő piacgazdasági rendszerváltást követően, az elmúlt két évben egyfajta visszafejlődés indult meg a régmúlt rendszeréhez.

Népszabadság vélemény: Fűzési szezon

Csak ámulok és bámulok, milyen unortodox kreativitással igyekszik a Fidesz a felszínen tartani a tízszázalékos lakossági energiaár-csökkentés témáját. Először a kormány, majd a Fidesz-frakció is bizottságot alapított annak ellenőrzésére, hogy a szolgáltatók úgymond ne trükközzenek az árcsökkentés érvényesítésével.

Vastagbőr: Tizenharmadik? Jöhet a tizennegyedik is!

A nyugdíjasok mindig az aktuális kormány legkedvesebb barátja: a nyugdíjat az állam adja, és 3 millió szavazó az 3 millió szavazó, a másik 5 millióval pedig csak a gondok-problémák voltak.

Egyenlítő TV: Hivatalosan is elkezdődött a kampány

Az Index úgy értesült, hogy a kormány fontolgatja a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetését. Figyelembe véve a jelenlegi gazdasági helyzetet, kétség nem férhet hozzá, hogy ez egy újabb, meglehetősen költséges gesztus a nyugdíjas szavazatok megszerzéséért folyó küzdelemben.

Rezsicsökkentés: csak egy ügyes PR-fogás?

A kormány 2012 decemberében megígérte, és az év elején bevezette a 10 százalékos rezsicsökkentést. Ez egyaránt érinti az elektromos áram, a földgáz és távhő árát.

Jön a 13. havi nyugdíj? Lesz-e választási költségvetés 2014-ben?

A 2013-as költségvetés elfogadása után, és a 2014-es sarokszámok ismeretében – a legtöbbet még a konvergencia programban rögzítették tavasszal – egyre inkább úgy tűnik, hogy a Fidesz a választások előtt egy választási költségvetést szeretne létrehozni.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.