Akkor én most megmondom, barátom, mit gondolj

A neten szombaton olyan sebességgel kezdett el terjedni egy állítólag fideszes körökből kiszivárgott belső dokumentum, amilyen tempót a felcsúti stadion építése óta nem láttak ebben az országban. A feljegyzés arról szól, hogyan kell védeni Facebook-kommentekben a költségvetési csalással vádolt Simonka György fideszes parlamenti képviselőt.

Tarkón lőtték az oktatást, majd ráfogták a tanárokra, diákokra

Szerintem Lázár „farokcsóválja” János élvezi, ha a pedagógusok az utcán áznak-fáznak. Máskülönben vajon miért rúgna bele időről időre a pedagógustársadalomba, tökéletes alapot adva az indulatokra?

Tamás Ervin: Barátok turizmusa

Megjelentek az idegenek az idegenforgalom működtetésében is – él a politikailag nem korrekt szójátékkal a turizmus szakavatott ismerője, mert rettentően bántja, hogy ebben az ágazatban is beköszönt az elitcsere.

Rogán beismerte: ő kampányminiszter

Nem akármilyen nap volt a csütörtöki. Rogán Antal propagandaminiszter parlamenti bizottsági meghallgatásán szokatlanul őszinte volt. Megtudhattuk tőle, hogy mi a dolga valójában az általa vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodának.

Már a versenyképességünket rombolja az eszméletlen sok korrupció

A helyzet mutyi-téren változatlan, illetve igenis változik: sajnos rossz irányba. A korrupció már olyan méreteket ölt, hogy az már versenyképességi mutatóinkat is rendkívüli mértékben rombolja. A kutatások szerint nemzetközi összehasonlításban a magyar közbeszerzések körében a versenyerősség kirívóan alacsony, viszont a korrupciós kockázatok kirívóan magas szinten vannak.

Orbánék trükköznek: hol a jelentős járulékcsökkenés?

Valóságos adóparadicsomot és jelentősen növekvő béreket ígér Orbán Viktor az ország versenyképességének javítására. Ez utóbbihoz azonban az eddigi konkrét javaslatoknál jóval többre lenne szükség.

A kormány régi-új ellenségképe: a hajléktalanok

Az Andy Vajna által einstandolt TV2 az utóbbi időben a Fidesz legdurvább propagandacsatornájává vált. Olyan gátlástalanul és manipulatív módon hamisítanak és torzítanak el híreket annak érdekében, hogy egy bizonyos csoportot vagy személyt lejárassanak, amelyet korábban még nem igazán láttunk Magyarországon.

Rogán, takarodj!

Van egy miniszter, aki körül folyamatosan korrupciós ügyek jönnek elő, akinek a barátai rendszeresen dézsmálják az állami pénzt, akinek egyik legjobb barátja úgy tanácsadó a kormány mellett, hogy nem áll szerződésben.

Donald Trump üzenete a magyar baloldalnak

A hazai demokraták persze a Brexitből, illetve az egyre esélyesebb francia, osztrák és talán német földindulásból is okulhatnának.

Alkotmányos bukta: jöhet a hazaárulózás

Sok hűhó semmiért. Így lehetne nevezni a hetedik alkotmánymódosítás körüli mizériát, amelyet kedd délelőtt a Jobbik és az MSZP tiltakozása, a DK távolmaradása és az LMP nem szavazata mellett nem fogadott el a parlament.

Ahogy a Fidesz építkezik, az felér egy rombolással

Minden középosztálybeli tudna helikopterezni – közölte nemrég Bencsik „Társadalomtudós” András, mintha bizony azzal, hogy Rogán helikopterezését fejben a pórnép sajátjának álmodja, megoldotta volna mindannyiunk problémáit.

Magyar keserűség

Nemrégiben egy filmforgatáson dolgoztam Észak-Írországban. A film a várost szétszabdaló, az összecsapások megelőzését szolgáló “békefalakról” szól. Utazásom során azt hiszem, megértettem valamit a magyar valóságból is.

Ezt most mint magángyerek mondtad?

Mert hát tényleg, egy magánember miért ne hazudna. Magánember az ember reggel és este, túl kell élni a napot. „Tóni, jól áll ez a Louis Vutton táska? Tóni, szerinted elég nagy már a lakásunk? Tóni, ugye nem felejtetted el elhozni a gyerekeket a magánoviból? Tóni, szerinted csinosabb vagyok, mint az a tehén barátnőm? Hogyhogy melyik? Hát tudoood...”

Jövőképet szeretnénk!

A hogyan tovább kérdésre sok millió magyar válasza kézenfekvő: leváltani a mai, egyszemélyi önkényre épülő, megosztó, korrupt, bármilyen együttműködésre képtelen rendszert.

Megváltozott helyzet

Ha értelmezni szeretnénk Orbán Viktor magatartását az érvénytelen kvóta-referendum után, érdemes felidéznünk a miniszterelnök néhány korábbi nyilatkozatát. Azt már hallottuk tőle: ha a kisvasutat úgymond támadják, meg kell hosszabbítani a vonalát csak azért is! A politikai értelemben vett dackorszakból a jelek szerint a kormányfő a mai napig nem tudott kilépni.

15 milliárdot égetett el a kormány a migránsellenes kampánnyal

A kvótakampányt a magyar politika legnagyobb és legköltségesebb mozgósításaként tarthatjuk számon: kormány által nyilvánosságra hozott összeg szerint bruttó 8,604 milliárd forintba került, ám mindent egybevetve ez az összeg inkább a 15 milliárdhoz közelít.

Brüsszel talán nem tűri tovább a korrupciót. És mi?

Üzentünk Brüsszelnek – ezt a traumát sokáig nem fogjuk kiheverni. Időközben viszont méltatlanul elsikkadt a hír, hogy Brüsszel is üzent nekünk. És amit ők üzentek, azt (szó szerint) nem fogjuk zsebre tenni.

Rettegő, primitív és bosszúálló hatalom szüntette meg a Népszabit

A Népszabadság megszüntetése nem racionális gazdasági döntés volt, hanem egy fokozatosan egyre autoriterebb, minden ellenvéleménytől rettegő, primitív és bosszúálló hatalom legújabb húzása. Egyben újabb súlyos csapás az egyébként is egyre szűkebb sarokba szoruló magyar sajtószabadságnak.

Ténytár: Rohad az ország a rezsicsökkentés miatt

A szavazatvásárlás jól bevált valutája, a rezsicsökkentés, a folyamatos kormánypropaganda hatására mára megkerülhetetlen fogalommá vált a magyar közbeszédben. A gazdaságilag fenntarthatatlan, jogsértő rezsiharc történetének pedig még nincs vége.

Hell István: A Gonosz birodalma

A liberális, rendszerváltó Fidesz fasiszta utódpártjának elnöke magasra tette a lécet, és leverte. Leverte, de győztesnek hirdette ki, és a híveivel megtapsoltatta magát.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.