Népszava vélemény: Március szégyene

Egy hasznunk mindenképpen volt az elmúlt napokból. Arra a kérdésre, hogy összeállna-e a Fidesz a Jobbikkal, ha úgy hozná a sors, választ kaptunk. Mi az hogy. Már össze is állt. Hiszen a kitüntetettek listája éppen azt mutatja.

Népszava vélemény: Ennyi

Hétfőn éjjel negyed tizenkettőkor, amikor a Sándor palota után a Kossuth téren is befejezték a fiatalok az alaptörvényes jogfosztások elleni tüntetést, az utolsó szónok azt mondta búcsúzóul, hogy megvárják, megjön-e Áder János józan esze. Merthogy ugye ő az, aki még tehet valamit, ha nem írja alá a módosításokat, akkor azok nem lépnek életbe.

A jó útra tért gyilkos a Fidesz székházánál

Van egy párt. Ennek a pártnak egy vezére. Egy napon ez a vezér kivezényelte csapatait, hogy lebontsák a törvényesen felállított kordonokat. Meg akarták mutatni, hogy nekik mindent szabad. Jogszabály, józan ész, képviselői eskü - ugyan már. A haza nem lehet ellenzékben. És a haza most éppen a kedves vezető szerény személyében testesül meg.

Népszabadság: Félreértés

A Fidesz-frakció vezetője, Rogán Antal szerint „nyilvánvaló félreértés”, amit az Európa Tanács főtitkára, Thorbjorn Jagland állít – nem, a kormány természetesen nem akarja újra bevezetni azokat az átmeneti intézkedéseket, amelyeket az Alkotmánybíróság megsemmisített.

Népszabadság vélemény: Párnagáz

Tudják, mi az a párnagáz? Az a gázmennyiség, amelyet állandóan a föld alatti tárolókban kell tartani, hogy nyáron oda be, télen meg onnan ki tudják sajtolni a kereskedelmi forgalomba kerülő energiahordozót.

Népszava vélemény: Európai

Már megint sikerült kiverni a biztosítékot Európában. Az alaptörvény újabb módosítása miatt az unió szégyenpadjára ültetnék Magyarországot. Pontosabban: a kormányt. Még pontosabban: Orbán Viktor kormányát. Meg az egész kétharmadot, amely teljesíti a kedves vezető óhajait.

Krajczár Gyula: Varga Misi

A Matolcsy-kabaré kulisszái mögött Orbán csendben ismét Varga Mihály kezébe csúsztatta a kasszakulcsot az utolsó másfél évre, ahogy ezt megtette már egyszer 2001 elején. A jelek szerint ennek senki nem tulajdonít különösebb jelentőséget, vagy aki mégis, az örül. Vargáról ugyanis a derék ember képe él a magyarságban, de a magyar sajtóban mindenképpen.

Tündérmese unortodoxiában

Ha nem érintené minden magyar ember pénztárcáját közvetlenül akár vicces is lenne, ahogy Orbán Viktor tűzön-vízen át ragaszkodik az elmúlt húsz év csak Pepó Pálhoz mérhetően kínos politikusához, Matolcsy Györgyhöz. Márciustól valóban Matolcsy lesz a Magyar Nemzeti Bank első embere - írja blogjában Fodor Gábor.

Népszava vélemény: Jobbkezek

Kérkedhetnénk, hogy amit hónapokkal ezelőtt - elsőként, egy kis hírben - megírtunk, az valósággá vált. A miniszterelnök a jegybank elnökének jelölte Matolcsy Györgyöt. Nincs azonban mivel dicsekedni. Sem nekünk, sem nekik. A mi helyzetünk egyszerűbb. Közöltünk egy értesülést, ami tulajdonképpen evidencia volt - és az is lett. Sajnos. De ez már Orbán Viktor uralkodását jellemzi.

Orbán: megint sokat beszélt, de nem mondott semmit

Talán megszokásból nevezhetjük Orbán Viktor legfrissebb szónoklatát évértékelőnek. Mert, lehet hogy én egy romkocsmában merengő csökött agyú humán vagyok, de egy évértékeléstől azt várnám, hogy abban megelevenedjen a mögöttünk hagyott esztendő minden fontos eredménye, sikerek és kudarcok egyaránt.

Népszava vélemény: Az Elnök beszéde

Most, hogy szárba szökkenni látszik az ötlet (by Kerényi Imreˆ), hogy a Parlament épületében söröző, kápolna és kávéház működjön, végképp indokolttá vált, hogy Orbán Viktor, miniszterelnökként, ne az Országházban tartsa meg évértékelő beszédét.

Népszabadság vélemény: Okostojás

Ritkán tartanak egy országról egy napon három országértékelést. Kár, hogy mindhárom unalmas volt. Kettőnek, az EU és az MNB gazdasági ítéletének ez a természete, Orbáné viszont fokozatosan vált azzá. Pedig százéves távlatokat festett oda-vissza, és az A38 Hajótól és okostojás játékig mindent besöpört kormánysikerként. Még a kudarcokat is.

Népszava vélemény: Részvétlen demokrácia

Kavarognak az elnevezések a mai fél-önkényuralom és fél-demokrácia körül. Az Orbanisztán azért is jó, mert utal a "keleti nyitásra", nem is a külkereskedelemben, hanem még erőteljesebben a politikai rendszerben.

Egyenlítő TV: Az elrugaszkodás éve?

Bár kétségtelen, hogy kormányunk élen jár bizonyos fogalmak „nevén nem nevezésében” (lásd tandíj=önköltség, megszorítás=kiigazítás), az azért még Orbán Viktortól is túlzásnak tűnik, hogy a –1.7 százalékos gazdasági „teljesítményt” elrugaszkodásnak tekinti.

Népszava vélemény: Az udvarlás vége

Magyarország képes finanszírozni magát a piacokról - annyiszor mantrázta el az utóbbi másfél évben ezt az Orbán-Matolcsy tandem, hogy már maguk is elhitték.

Népszabadság: Sosem látott sikerek

A saját vélt eredményeitől euforikus állapotba került miniszterelnök tegnapi beszédét figyelve hamar felmerült a hallgatóban a kérdés, hogy vajon mennyit érhet az az igazság, amit csak ilyen lapos füllentésekkel lehet prezentálni. Mire a végére értünk, már nem kellett keresni a választ: addigra az igazság el is tűnt a rogyadozó védőbástya mögül.

Népszabadság vélemény: Modellek

Egy határig érthető, ha egy politikus önigazolásként külföldi példákon erősíti magát. Az azonban már több mint zavaros, ahogyan legutóbbi eszmefuttatásában, a Heti Válaszban Matolcsy György a skandináv jóléti államok modelljét méltatja.

Népszava vélemény: Két választás

A mai kormány és kormányzó pártok annyiban térnek el elődjeiktől, hogy míg azokat "legfeljebb" súlyos gondatlanság terhelte a rossz döntések miatt, addig a maiak nem csak vétenek az ország érdekei ellen, hanem előre megfontolt szándékkal hoznak olyan döntéseket, amelyek a pusztuláshoz vezethetnek.

Népszava: Matolcsy mumus közeledik

Matolcsy lesz e a Magyar Nemzeti Bank elnök vagy sem, tulajdonképpen nem sokat változtat a leányzó fekvésén. Amíg dühöng az unortodox gazdaság- és társadalompolitika, addig nehéz elképzelni, hogy egy valóban teljesen független, szakmailag elismert szereplő kerüljön az MNB élére. Akár két nagyon önálló Matolcsyt vagy hármat is ki lehet nevezni - édesmindegy.

Népszava vélemény: Spontán ellentüntetés

Nincs még egy olyan kormány és kormánypárt a földön, amely annyira rászolgált volna a civilek védelmére, mint az Orbán-kabinet és a Fidesz.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.