Népszabadság vélemény: Európa ellen

A Fidesz regnálása nyomán Magyarország idegen test lett az európai közösségben, s – más forrás nem lévén – ma már néha az a benyomás keletkezik, hogy csak a kohéziós alapok tartják benn az unióban.

Népszabadság vélemény: A nagy túlélő

Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság az Európai Unió tagjává váljon? Ma már nincs is Magyar Köztársaság, de hát ki gondolhatott erre éppen tíz évvel ezelőtt, amikor erre a kérdésre népszavazáson kellett válaszolni? Akkor – tényleg függetlenül attól, hogy éppen ki volt kormányon – elsöprő többség, a választópolgárok 83,76 százaléka felelt igennel. És most?

Népszava vélemény: Csúsztatás

Navracsics Úr, ön hazudik. Jóhiszeműen csak ezzel tudom magyarázni, hogy azt állítja: figyelmesen elolvasta lapunk Viviane Redinggel készült interjúját, mire mindenféle "politikai csúsztatásokkal" vádolta meg őt. Az ön által kifogásolt három "tény" egyáltalán nem is szerepelt a beszélgetésben, pláne nem úgy, ahogy arra hivatkozott.

Népszava vélemény: Dominók

Elképzelem, amint a nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár elmagyarázza a baráti fővárosokban, hogy miképpen is van ez itt. Hogy ebben az országban - amely már nem köztársaság, de még nem királyság - egy olyan király uralkodik, aki nem király, még csak nem is elnök, hanem miniszterelnök, ám mindig az történik, amit ő akar.

Népszabadság vélemény: Kezdődik

Dübörög a nemzeti együttműködés úthengere, megy megállíthatatlanul, a gépezet irgalmatlanul döngöli a göröngyöket, buckákat, hogy az emberek üdvére tükörsima út, mit út, soksávos sztráda vezessen a fényes jövőbe. A kormányos kérlelhetetlenül tapossa a gázt, tekintetét egy pillanatra sem szakítja el a távoli horizont mögé vizionált új világról.

Népszabadság vélemény: Offshore-ozunk

„Befizetjük a közterheket, kifizetjük a szállítókat, állományba vesszük a dolgozókat, betartjuk a munkaügyi és a környezetvédelmi előírásokat, nem zaklatjuk a női munkavállalókat.” Az egyik legnagyobb magyarországi élelmiszermulti illetékes igazgatója foglalta össze így cége „társadalmi felelősségvállalási programját”, szigorúan négyszemközt.

Harmincöt perc

Ennyi időt adott a monetáris tanács tagjainak előterjesztése tanulmányozására Matolcsy jegybankelnök, mikor előterjesztette az MNB Növekedési Hitel Programját.

Népszava.hu vélemény: Szereptévesztésben

Orbán Viktor még 2011 decemberében beszélt arról a közszolgálati rádiónak adott interjújában, hogy a "jegybankban heverő tartalékok" növekedésösztönzésbe való bevonásáról meg kell egyeznie a jegybankelnökkel. Egy évvel később, megígérte a vállalkozóknak, hogy kiválthatják devizahiteleiket.

Népszabadság vélemény: Rög és kötés

Most akkor győztek a diákok, vagy őket is átverte a Fidesz? Fogalmazzunk talán úgy, hogy vereségértékű győzelmet arattak. Hiszen ha megnézzük a decemberi hat pontot, látni fogjuk, hogy van olyan, amelyben legalábbis változást sikerült elérni.

Születésnapi rettegés a Lendvay utcában

Már nem fiatalok, és nem demokraták. Demokraták nem is voltak soha. Legföljebb annak látszottak ezek a valamikor nagyon liberális fiatalok. Harcosan és erőszakosan ateisták voltak, nem ismertek se istent, se embert. Istent biztosan nem: ha istenfélő kereszténydemokratákkal találkoztak, már jött is elő belőlük a szó: csuhások.

Pető Péter: Boldog születésnapot!

Ma ünnepli huszonötödik születésnapját a Fidesz. A bulit már pénteken megtartották. És ha az ország aktuális állapotára tekintünk, akkor legmélyebb sajnálatunkat kell kifejeznünk amiatt, hogy – a közvélemény-kutatások alapján – nem biztosan az utolsó előtti olyat, amelyen kormányfőként jelent meg Orbán Viktor.

Politikai nekrológ a Fidesz 25. születésnapjára

Holnap ünnepli 25. születésnapját a Fidesz. Nem véletlen, hogy az Alaptörvény módosítása ellen tiltakozók szombat délután fél 5-re hirdették meg (az ellenük folyó nyomozás ellenére) újabb tiltakozó akciójukat a Lendvay utcai székház elé.

Népszabadság vélemény: Kétharmadgyengeség

Fogalmam sincs, mi értelme a Fidesz rezsicsökkentési ívének. Aláírást az gyűjt, aki nincs hatalmon, hogy aztán benyújtsa a listát az uralmon lévőknek. Így akarja rábírni őket a számára kedves döntésre. De hogy egy kormány aláírásokat gyűjtsön? Hisz azt csinál, amit akar. Különösképpen a Fidesz, amely sosem titkolta, hogy kétharmaddal az élet minden zugát a maga képére fogja alakítani.

Egyenlítő TV: Az uniós szankció esélyeiről

A negyedik alkotmánymódosítás nem csak Magyarországon, hanem Európa-szerte, és még az Egyesült Államokban is hatalmas port kavart. Példa nélkülinek tekinthető, hogy az USA-ban magyar politikusokat hallgatnak meg a demokratikus játékszabályok betartása, vagy inkább be nem tartása miatt.

168 Óra: A szabadságharc hasznárul

Szakadatlan szabadságharc idején természetesen mindennap meg kell küzdeni a mindig más álruhában támadó ellenséggel, de azért még a permanens forradalmi öröknaptárnak is vannak piros betűs napjai, mint például március 15.

Népszava.hu: Brüsszelben besokalltak

Létezik egy magyarra csak nehezen lefordítható német kifejezés, a Chefsache. Szó szerint "főnökügyet" jelent, vagyis olyan fontos problémát, mellyel csak a legfőbb vezető foglalkozhat. Nos, ilyen üggyé vált Brüsszelben a magyar Alaptörvény negyedik módosítása és általában a magyarországi helyzet. Amely fölött ezen túl maga José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke diszponál.

Népszabadság vélemény: Politikai perverzió

Ami Magyarországon történik, az a folyamatos politikai perverzió maga. Az Alkotmánybíróság által nemrég több ponton is alaptörvény-ellenesnek minősített választási eljárási törvényhez benyújtott alkotmányügyi bizottsági módosítócsomag arcátlansága még így is figyelemre méltó.

Egyenlítő TV: Az emberek védelme az állam feladata

A hétvégi rendkívüli hóhelyzet bebizonyította, hogy vízfejként működő állam – átláthatatlan, bonyolult bürokratikus berendezkedés – képtelen úrrá lenni egy kisebb hóviharon is.

Hókáosz: a Belügyminisztérium fordítva ül a lovon

Azt követően, hogy Pintér Sándor belügyminiszter március 15-én délelőtt, a hókáosz második napján megtartott első sajtótájékoztatóján a kormányzati tájékoztatás teljes hiányát nem feszegetve az autósokat okolta a kialakult helyzetért, a tárca ismét meg tudta lepni a nyilvánosságot.

Népszabadság: Más világ

Nem elég nekünk a katasztrófa, van ahhoz mérhető borzalom más is. Afféle kellemetlen hozadékként ismét betekinthettünk Pintér Sándor belügyminiszter lelkivilágába. Jaj nekünk!

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.