Egyenlítő TV: A rezsicsökkentés következményei

Az ezzel járó veszélyekre fittyet hányva, tovább folytatódik a kormány rezsicsökkentési PR-hadművelete. A gáz és az áram árának csökkentése után, június 1-től a palackos, illetve a tartályos PB-gáz ára, valamint a kéményseprés díja mérséklődik. Sőt! 2013. július 1-jétől mérséklődő díjakra számíthatnak a fogyasztók a víziközmű-szolgáltatásban és hulladékszállításban is.

Az összefogás apró betűs része

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon együttműködésről szóló közös nyilatkozatával ideiglenesen csendesebb lett az ellenzéki összefogást szorgalmazók kórusa, de két kérdés még biztosan meg fogja határozni a témáról szóló diskurzust a következő hónapokban is. Az egyik a miniszterelnök-jelölt kérdése, a másik a választási együttműködés pontos formája, avagy az összefogás apró betűs része.

Népszabadság vélemény: Kritika határok nélkül

Csak az elmúlt szűk fél évben a Freedom House, a Riporterek Határok Nélkül, a Trasparency International, a Human Rights Watch és most legutóbb az Amnesty International állított ki rossz bizonyítványt az emberi jogok, a sajtószabadság és a demokrácia magyarországi helyzetéről.

A pénz beszél

Mi leszünk az az ország, ahol a parlamenti választásokon kizárólag milliomosok indulnak. Kezdek reménykedni, a Fidesz lassan szétmanipulálja magát.

Háromcsapás az ellenzékre

A Fidesz nyilván a szentlélek kiáradását ünnepelve, a pünkösdi hétvégére időzítette a kampányfinanszírozási törvényt. Nem meglepő, a törvény nevetséges, viszi a további Fidesz logikát (csak a Fidesz), és Putyintól is tanult a kormány.

Népszabadság vélemény: Trafikálnak

Mi az, amibe belebukhat az Orbán-kormány? Pár hónapja azt hittem, az azeri baltás gyilkos elengedése kivédhetetlenül kínos. De a közvéleményt nem mozdította meg a felháborító eset. Nem ártott annyit a Fidesznek a Schmitt-ügy sem, mint amennyit tisztességes demokráciában ártania kellett volna. Orbán régi harcostársa elinalt, s minden ment tovább, mintha mi sem történt volna.

Újabb 1,3 milliárd megy el kommunikációra

Újabb, 1,3 milliárd forint értékű közbeszerzési pályázatot írt ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium – kommunikációs feladatok ellátására. A tervek szerint 2013. július 22-től induló és 2014 június végéig szóló megbízás során, a nyertesnek médiatervezést, médiavásárlást, reklámtevékenységet és btl-munkákat kell végeznie...

Népszabadság vélemény: Család elleni erőszak

Kezdhetnénk a vak komondorral is, de természetesen nem tesszük. Egyrészt, mert Balogh József immáron függetlenként védi-óvja a parlamentben a konzervatív értékeket, másrészt, mert Zsigó Róbert anyák napi köszöntőjében olyasmiről még véletlenül sem esett szó, amit a kormányzó kétharmad esetleg nem biztosít megfelelően a magyar asszonyoknak.

Nincs előrelépés a családon belüli erőszak szankcionálására

Legutóbb tavaly szeptemberben írtunk arról, hogy bár egy tahó fideszes képviselő kellett hozzá, de legalább sikerült elérni, hogy a Büntető törvénykönyv része lehessen a családon belüli erőszak. Elsiettük az örömködést. Hiába született rá ígéret, a jogszabály azóta sem született meg. Az újabb, a témába illő botrány azonban – hogy, hogy nem – ismét egy fideszes honatyához köthető.

A Közgépnek és Simicskának továbbra is jól fut a szekér

Van, akit nem érint a válság. Ilyen szerencsés – az állami megrendelések örök nyertese és a jogszabályi hátteret is biztosító lexek egyik kiváltója – Simicska Lajos cége, a Közgép.

Népszava vélemény: Ellenállni!

A gazdasági világválságra többféle választ adnak a világ népei. Sajnos többnyire a rémület, a tehetetlenség, a menekülés a válság elől határokon át - hiába, mert a válság előbb-utóbb mindenütt utoléri az embert, a migránsokat pedig egyre ellenségesebben fogadják az összes jómódúbb országban - , a kapkodás a felelet.

Népszabadság vélemény: Munkásosztály a paradicsomban

Erőt (tömeget) a szakszervezetek, perspektívát (vagy legalább valamilyen horizontot) az ellenzék, sajátos, csak rájuk jellemző humort pedig a Fidesz reprezentánsai tudtak felmutatni az idei munkaünnepen.

Népszabadság vélemény: Aki Á-t csal...

Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy... a kormány közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalát akadályozza saját hatalmi ambícióitól vezérelve; minden olyan kezdeményezést támogatni kell, amely erősíti az átláthatóságot, elősegíti a hatalom ellenőrizhetőségét – ez áll a Fidesz választási programjában, mellyel megnyerte a választásokat.

Népszabadság vélemény: Sportszerűen

Aki politikát akar látni, nyilván azt is fog – mondja Gyulay Zsolt, az állami dohánymonopólium vezetője, azt sugallva: szakmai döntések születtek, és csak az ellenérdekeltek támadják az új rendszert. Gyulay nyilván tudja, milyen szakmai szempontok alapján születtek a határozatok.

Egyenlítő TV: A nagy fideszes dohánymutyi

zerdán írtunk arról, hogy (nem mintha különösebb meglepetésként ért volna minket) a júliusban induló Nemzeti Dohányboltok koncessziójára kiírt pályázaton elsősorban nem családi vállalkozások, munkanélküliek, gyed-ről visszatérő édesanyák és nagycsaládosok, hanem Fidesz- és CBA-közeli vállalkozások nyertek.

Népszava vélemény: Aranyfüst

Akit a dohány füstje megcsapott, szenvedélyesen szívja. Még akkor is, ha ma már a cigarettás dobozokon vágják az arcába, az életével játszik. Az állam azonban nem ilyen hányaveti, különösen, ha a haza jövőjéről van szó, vagyis arról az egyre fogyatkozó fiatalról, aki még itthon maradt.

Népszabadság vélemény: Évforduló

Ez a három év úgy elröpült, mintha harminc lett volna. 2010. április 25-én vált bizonyossá a kétharmad. Azóta a Fidesz fenekestül felforgatta az országot, csinált belőle egy vezetője elképzeléseinek megfelelő helyet: működésképtelent, illetve olyat, amelyet csak ő tud működtetni.

Népszava vélemény: Nemzeti földmutyi

Kiderült, amit a gazdák nagy többsége már eddig is tudott, ha mástól nem, hát Ángyán József egykori államtitkártól. A Vidékfejlesztési Minisztériumból éppen a földmutyik miatt távozó agrárszakember még tavaly tavasszal egy országgyűlési mezőgazdasági bizottsági ülésen csapott - szó szerint is - az asztalra, hogy "nem ezt ígértük!".

Népszabadság vélemény: Helyben járás

Nagyon már meg sem lepődik az ember, amikor a legújabb hazai korrupciós felmérések lesújtó eredményeiről értesül. Még azzal sem lehet védekezni, hogy a válság kikezdte volna a morált, mert az ugyanabban a mélységben van, amelyben évtizedek óta.

Egyenlítő TV: A nemzet főtere?

2011. június 24-én Lázár János, Harrach Péter, Balsai István és L. Simon László határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek „a budapesti Kossuth Lajos tér rekonstrukciójáról” címmel. Az indítvány 2014. május 31-ig ad arra határidőt a kormánynak, hogy a tér teljes rekonstrukcióját elvégezze.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.