Népszabadság vélemény: Államosított jótettek

Államosítja az adományokat a kormány, elnémultak a karitatív szervezetek önálló segélyvonalai a hét végén. Nem technikai hiba, újabb einstand vezetett elhallgattatásukhoz.

Elvitte a Duna Orbán gyógyszerét

Lehet, hogy csak én emlékszem úgy, de legendássá vált, hogy a Ceausescu család különféle tagjai járták Romániát, miközben mindenhez értettek. Hasznos tanácsokkal látták el az aratókat, a szántókat, a vetőket, az atomtudósokat, miközben mindenki ütemes taps közben skandálta a vezető nevét.

Népszabadság vélemény: Váltsunk kormányt!

A legutóbbi felmérés szerint a megkérdezettek 56 százaléka a kormányváltást részesítené előnyben. Ez valamivel nagyobb többség annál az 52,73 százaléknál, amely kétharmados parlamenti többséget adott a Fidesznek.

Népszava vélemény: Vészhelyzet

Mi is annak a rendes neve? - kérdezte a miniszterelnök tegnap reggeli tájékoztatójának egy pillanatában a körülötte ülőktől. Akik persze készségesen segítettek. Kormányhivatal vezető - mondta immár helyesen a miniszterelnök, s maga is elmosolyodott egy kissé, hogyan is eshetett ki a szerepéből.

Ne zsákolj te is, Csőrike!

Oligarchák, nagyurak árvízkor ne lapáttal bohóckodjanak, hanem fizessék ki egy napra a markolót.

Népszabadság vélemény: És az ingatlanok?

Hatszázhatvanhat törvényt és törvénymódosítást fogadott el alakuló ülése óta a mostani parlament, s bár nem egynek a demokrácia alapértékeit vagy akár az emberek mindennapjait tekintve rossz az üzenete, de az is tény, hogy viszont érteni lehetett, hogy a jogalkotónak mi a szándéka.

Népszava vélemény: Orbán kötéltánca

Három év kormányzás után hajmeresztő látványnak lehet tanúja manapság a korán megkezdett kampányban a magyar választó, amellyel Orbán Viktor megismétli a 2004-es uniós belépésünkkor nyújtott akrobatikus produkcióját.

A pedagógusok államosítása - és ennek az ára

gy tűnik, a pedagógusokat továbbra sem kerüli el a kormányzat kitüntető, de kissé megterhelő figyelme, pedig már a ciklus eddigi részében is annyi izgalmas dolog történt velük, ami alighanem több is a kelleténél.

Kedves Viktor, eltemetted a jövőnket

Mi ketten sok minden vagyunk, de egy generáció nem. Már nem. Őszintén szólva interjút sem tudnék veled készíteni, nem tudnék mit kérdezni. Tisztelt miniszterelnök úr, kedves Viktor,

Ténytár: Viktor, aki még sohasem hazudott

Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon tölti be 50. születésnapját. Hosszas tanácskozás után úgy döntöttünk, hogy a jeles nap alkalmából a Ténytár honlapján hangyaszorgalommal gyűjtögetett Ígéretmérők, Hantaméterek és Szélkakasok közül szemezgetünk.

Ismét romlott a magyar versenyképesség

Az IMD által készített versenyképességi rangsorban Magyarország öt helyett csúszott hátrébb, és ezzel az „előkelő" 50. helyett foglalja el. 2010-ben még a 42. helyen álltunk, amely szintén nem túl jó, de a visszaesés azt bizonyítja, hogy az elmúlt három évben nem csak a gazdasági környezet romlott, hanem vele együtt hazánk versenyképessége is.

168 Óra vélemény: Felköszöntő

Május végén két jeles napot ünnepelhet az ország. 29-én lesz három éve, hogy az új rezsim szorosan megragadta a kormány rúdját, 31-én pedig maga a kormányzó tölti be 50. születésnapját.

Orbán vs. Brüsszel: Ki győzött?

Tévedés lenne azt gondolni, hogy Orbán Viktor győzött az Európai Bizottsággal szemben, amikor mentesültünk a túlzottdeficit-eljárás alól.

Véget ért a túlzottdeficit-eljárás: drága volt

Biztossá vált, hogy az Európai Bizottság javaslata alapján, Magyarország júniusban kikerül a túlzott deficiteljárás alól. Ennek, a nehezen számszerűsíthető győzelemnek megvolt az ára: megszorítás, megszorítás hátán. Az Európai Bizottság a döntéssel együtt megjelent jelentésében kemény kritikával illette a magyar kormányt.

Kövér és a tahóság ára

„A parlamenti demokrácia része a bekiabálás” – ezt a jogos érvet kiabálta be néhány éve – még ellenzékiként – a fideszes Babák Mihály a parlamentben, ezzel igazolva korábbi, nem éppen halk véleménynyilvánításait. Babák Mihálynak igaza van.

Népszava vélemény: Kormányzati sánta kutya

Szegény mozgássérült eb sajátossága, hogy a hazug emberhez képest még mindig jobb időt futhat, vagyis őt később érik utól, mint némely politikust, kormányzati, illetve kétharmados frontembert.

Népszabadság vélemény: Rossz hír

„Még él.” Részletesebb válaszra aligha számíthatunk a Fidesz politikusaitól, ha arról érdeklődünk: mi a gondjuk a médiával?

Egyenlítő TV: Javaslatok Kerényi Imrének

Kedves Kerényi Úr! Most azt kéne javasolnom, hogy igyunk meg egy konyakot, de sajnos nem vagyok kommunista, illetve, dehogy sajnos. Nagy szerencse viszont, hogy – ahogy a fent idézett videóban mondta – kitanulta a diktatúrát, mert az ilyen irányú ismeretekre most nagyobb szüksége lehet, mint valaha.

Népszabadság vélemény: Buzizásuk kora

Alighanem mind többen szeretnének törpék lenni azon a magyarméteren, amelyen Kerényi Imre és Fekete György az óriás. Ennél az Árokásás tudománya című szakkönyvbe is illeszthető, éppen az említettek logikáján építkező megállapításnál árnyaltabb reakcióra már nem futja, ha e hazafiságról rögtön és folyamatosan ítélő bírák kerülnek a fókuszba.

Kerényi buzizik, az úri közönség röhög...

Kerényi buzizik, ami szerinte rendben van, mert magánemberként teszi. Nagyjából ennyi a lényeg... Persze, ahogyan egy négysoros versből, úgy ebből a két rövid mondatból is hosszú elemzés írható.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.