Világfelfordulás Tusványoson

Tisztelettel jelentem, Tusványoson, ezen a nemlétező településen kiesett a világ feneke, abból az alkalomból, hogy Orbán Viktor megejtette rendes évi látogatását, és elénk hintette bölcsességének gyöngyeit.

Orbán populista uniós rendszere

Nem árt tisztázni: nem Orbán Viktor győzött Európával szemben, ahogy ő ezt igyekszik itthon beállítani, hanem őt győzték le. Emiatt csökkentette az államadósságot, s került ki az ország a túlzottdeficit-eljárás alól, emiatt módosította kénytelen-kelletlen a médiatörvényt, az alaptörvényt, a bírákra vonatkozó passzusokat stb.

Népszabadság vélemény: Bőr a képen

Megszüntetik a minisztériumi dolgozók folyószámla-költségtérítését – közölte a kormányszóvivő. Ezek szerint eddig volt! Hogy a bőr hűljön rájuk!

Népszabadság vélemény: Bukszabukta

Még az abszolút holt szezonban is akad néhány nap, amikor az összesűrűsödő politikai döntések pontos sémát rajzolnak elénk az aktuális hatalom természetéről. Furcsa, kétnézetű képek ezek: az egyik irányból szemlélve cselekvő, a céljai felé következetesen haladó kormányt mutatnak, de csak egy kicsit kell billenteni rajtuk, hogy feltáruljon a másik (az igazi?) valóság.

Itt az új Orbán-levél: tovább dübörög a propaganda

Ismét, immáron 13. alkalommal küldött levelet a választópolgároknak Orbán Viktor. Ezúttal ráadásul elsőbbséggel (ez darabonként plusz 30 forintos költséget jelent) siet tájékoztatni minket a kormányfő az újabb sikerről, jelesül a túlzottdeficit-eljárásból való kikerülésről.

Népszava vélemény: Az államosítás fokozódik

A Fidesz-kormányzat államosítási törekvéseinek nincs határa. Ez a felismerés már megszületett a magán-nyugdíjpénztári tagok vagyonának einstandolásakor, amikor - a nyugdíjak megmentésére hivatkozva - nyilvánvalóvá vált, hogy hárommillió munkavállaló megtakarítására tette rá a kezét a magatartásával a szocialista központosítást felidéző "a kétharmad".

Van, akinek nem okoz gondot a tranzakciós adó

Soha nem hittem volna (mostanság meg különösképp nem), hogy valaha azt kívánom majd, bárcsak minisztériumban dolgoznék. Most viszont azt olvasom, hogy a tárcák évi 90 millió forintot költenek arra, hogy kompenzálják dolgozóik bank- és tranzakciós adó miatti költségnövekedését. Így kérem könnyű.

Európa, figyelj!

Válságtól szabdalt, krízistől sújtott Európa, csak figyelj! Bürokratikus útvesztőben tévelygő Európai Unió, ide süss! Itt a megoldás! Egy erős személyiség, egy született vezető, aki a válság háborgó óceánjáról biztos révbe kormányozná ezt a Titanic-Európa monstrumot. Amelyik eleve rosszul megválasztott útvonalon halad a zátony felé, egy elavult elképzelésekkel navigáló mancsaft vezénylete alatt.

Népszava vélemény: Inkvizíció?

Jó érzékkel szimatolta ki a The Wall Street Journal riportere, hogy Orbán Viktor esetében mivel lehet kiugratni a nyulat bokorból. Tudta, fecsegő politikussal áll szemben, aki előbb-utóbb csak kiejti azt a szót, amely birizgálja őt, meg is kapta.

Orbán magyarázza a bizonyítványát

Nem igazán szeretnék elveszni a hazai politika mocsarában, de Orbán Viktor Wall Street Journal interjúja kapcsán (magyarul itt található beszámoló) szeretném az ott elhangzottakat a tényekkel szembeállítani.

Egyenlítő TV: Nyílt levél Orbán Viktornak

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Köszönöm sorait, amelyeket ismét az általam befizetett adóból intézett hozzám! Magam is örülök, hogy megszűnt a hazánkat érintő túlzottdeficit-eljárás. Ugyanakkor kénytelen vagyok megemlíteni, hogy akkora csúsztatást, mint amekkorát az Ön levele tartalmaz, kitalálni sem tudnék.

A trafik-, a föld- és a patikamutyi után itt a nyerőgépmutyi is?

2012. október 2-án 238 igen szavazattal fogadta el az országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely a pénznyerő automaták teljes betiltásáról gondoskodott.

Föld S. Péter: A képzett beteg

Királynak képzeli magát. Uralkodónak, aki egymaga dönthet életről, halálról. Volt ő már minden: szabadságharcos és puskaporszagot szimatoló harci paripa, disznóólat ganézó kondás. Futballista és forradalmár, papokat csuhásozó, trianoni emléknapról kivonuló botrányhős. Polgári körös vitéz, és pápánál vizitelő ájtatos manó.

Magyarország jobban teljesít? - A szegénység növekedésében!

Ez a blog egy korábbi írásunk folytatása, amelyben arról írtunk, hogy ha valamiben, akkor a szegénység növekedésében Magyarország tényleg jobban teljesít. A Fidesz által mantrázott "Magyarország jobban teljesít" kampányszlogen alól már igencsak kilóg a lóláb - ha élhetünk egy ilyen képzavarral már a második mondatban.

Népszabadság vélemény: Játszmaváltás

Nevezhetjük konszolidációnak, de ez a préda felosztása. Reménykedhetünk a mérsékelt jobbközépben, de Orbán Viktor marka szorosan zár. Kutathatjuk az ideológiát, de csak a pénz útját találjuk. A NER felépült, ám máris válságban van, mert egyetlen igaz momentuma sincs. Rablásból és rombolásból nem épül ország. Más kérdés, van-e bárki, aki ért valamicskét az építéshez.

Megint átverték a pedagógusokat

Azok, akik kezdetektől figyelemmel kísérték a pedagógus-életpályamodell, illetve az azzal járó béremelés körüli folyamatos kormányzati hazudozást, csak legyintettek arra a hírre, miszerint szeptemberben minden ígéret teljesül, jön a Kánaán.

Európa tesztje: Orbán Viktor

Az Orbán-rendszer elleni föllépés az EU védőoltása, immunizál a későbbiekben bekövetkező hasonló esetek ellen. Ha tagok maradunk, később még nekünk is hasznunk lehet belőle, ha viszont a kormány sikeresen kivezet minket, az az EU-nak nem fog nagyon fájni, viszont a többi renitens garantáltan érteni fog a példából.

Népszava vélemény: "Ostoba" Európa

Becsülöm azokat a közírókat, akik méltányosságból, tárgyilagosságra törekvésből, keresik az "enyhítő körülményeket" a politikai ellenfelek megnyilatkozásaiban is. Akik nem vakon vagdalkoznak, hanem igazi jobbító szándékkal boncolgatják a tényeket.

Népszabadság vélemény: Hiszti

Nem vártunk sokat a kormányfő tegnapi parlamenti felszólalásától, de azt sem gondoltuk volna, hogy egy választott, bár önmagát téveszmésen az országgal és a nemzettel azonosító közhivatalnok ott folytatja, ahol két nappal korábban Strasbourgban csúfosan abbahagyta. Hisztizik.

Népszabadság vélemény: Illúziók nélkül

Nincsenek illúzióink, a hatalom jól számolt: a közvélemény alighanem egyetlen szót sem ért meg ebből a bonyolultnak látszó banki ügyletből, Demján Sándor szavaiból, amikor a takarékszövetkezeti törvényről kijelenti, az a legnagyobb baj vele, hogy a tulajdon leváltja a tulajdonost.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.