Népszava vélemény: Leváltók

Mesterházy Attila láthatóan felkészült. A kampányra, a választásra és arra is, hogy esetleg ő lehet Magyarország következő miniszterelnöke. A kormányváltó szövetségről az utóbbi hetekben folytatott viták lezárása nyugodtabbá tette, egyúttal pedig növelte harci kedvét.

Egyenlítő TV: Újabb 40 milliárd stadionokra

Nincs határa a foci-megalomániának. Meg is értjük. A nemzetközi szintű égést minden igényt kielégítő akadémiákon elsajátító honfitársainknak pályák kellenek. Sok-sok pálya. 2016-ig még 40 milliárdért. És persze foci EB-pályázat, mert arra is szükség van.

Nol.hu vélemény: Fenyeget a félelem

Rendeleti kormányzás során a végrehajtó hatalom (kormány) az őt létrehozó és ellenőrizni hivatott törvényhozói hatalom (parlament) helyett irányítja az országot. Ez indokolt lehet rendkívüli helyzetekben (háborúban, természeti csapások idején), amelyek annyira gyors intézkedéseket követelnek, hogy nincs idő a demokratikus intézmények körültekintő döntéshozatalára.

Trafikmutyi: felvirágzóban a feketekereskedelem a dohánypiacon

Ahogyan az előre borítékolható volt (mi is jeleztük), a trafikrendszer bevezetése miatt felvirágzóban lehet a feketekereskedelem a dohánypiacon. A trafikkoncessziók elosztása gyakorlatilag teljes vidéki kistérségeket hagyott cigaretta nélkül, míg a nagyvárosok központjaiban egymást érik a Nemzeti Dohányboltok.

Mong: A kátyú, hol nemzet süllyed el

A kátyú immár egy évtizede a süllyedő, leszakadó, reménytelen Magyarország metaforája. Erejét mutatja, hogy az Orbán-korszakban képes volt megújulni, új jelentéstartalommal gazdagodni, ráadásul úgy, hogy semmit sem veszített korábbi kincseiből.

Pohárköszöntő az Orbán-lakodalomra

Amennyiben mégsem úgy alakult, ahogy tervezte, akkor ballagjon át a tanya csűrdöngölős tájegységébe, és köszönje meg édesapjának.

Népszabadság vélemény: Örökmozgó

Nem lehet választási költségvetés jövőre – kötötte meg magát a minap Kövér László, az Országgyűlés elnöke, miközben megkezdődött a kormányzati osztogatás. Ennek jegyében a Fidesz frakcióvezetője feltalálta az örökmozgó gazdaságot.

Újabb szög a parlamentarizmus koporsójába - a viták széthúzása

Gyakorlatilag közhelynek számít mostanság, hogy a kétharmados többségével (vissza)élő kormánypárti frakciószövetség jelentős létszámbeli fölényét felhasználva tesz arról, hogy különös hordereje sem a Parlamentnek, sem a parlamenti vitáknak ne legyen. (Elég ha a 2011-ben bevezetett kivételes sürgős eljárásra gondolunk.)

Orbán, a nagyképű

lletve ez így nem teljesen igaz, mármint a cím, mert - ha hinni lehet a kiszivárgott híreknek - a miniszterelnök óvatosságra is intette az övéit, a visegrádi kihelyezett frakcióülésen.

Devizahitelek: tények és hazugságok

Támasszuk a falnak egy percre Selmeczi Gabriellát, az elemet is vegyük ki belőle – úgy –, és most beszélhetünk egy kicsit értelmesen a devizahitelekről. De a legjobb, ha tiszta forráshoz nyúlva, a számok beszélnek helyettünk. Adatainkat kizárólag a Magyar Nemzeti Bank nyilvánosságra hozott statisztikáiból merítjük.

Államadósság: megmutatjuk, hogyan is állunk

Augusztus közepén a Nemzetgazdasági Minisztérium egy rövid közleményben tudatta, hogy a tárca technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye miatt az adósságnyomás-mérőt a jövőben nem üzemelteti tovább. Mi úgy döntöttünk, hogy azok számára, akikben emiatt hiányérzet keletkezett, megcsináljuk a saját adósságnyomás-mérőnket.

Kádár János kivégzi Koppányt, a polgári körök tiltakoznak

A kényes ízlésű polgári közönség persze nem emiatt tiltakozik, hanem azért, mert a címszereplő nem öltözött megfelelően a kivégzéshez. Mindeközben az élpolitológus a magyar irodalommal ismerkedik.

Alföldi-ügy orosz módra

Badarul azt hittem, nincs olyan európai ország, ahol művészembert a hatalom közeli gépezet úgy meghurcolhat, mint Alföldi Róberttel tették nálunk az "István a király" miatt. Akire rászabadították a jobboldalnak szinte egész publicista gárdáját.

Koppány szemével?

Kavargó indulatok, ellentmondó vélemények. István, a király? Nemcsak a darabon múlik, hogy mit látunk benne, hanem a mi szemünkön és előfeltételezésünkön is. Van, aki előre eldöntötte a véleményét. Vagy ugyanazt várta, mint harminc éve – persze csalódott.

Takarékszövetkezetek államosítása: trafikmutyi deluxe

Talán még a trafikmutyinál is komolyabb ügy lenne a takarékszövetkezetek államosítása, ha a téma mellett teljesen félrenéző ellenzék hozzá tudna szólni a témához. De egyelőre nagyon úgy fest, hogy a feledés homályába vész az "titkos" állami bankrendszer kiépítése. Pedig több mint 100 takarékszövetkezetről van szó, sok-sok milliárd forint tőkével, és több százezer ügyféllel.

Kettős Mérce: Unatkozik? Üsse a szegényeket!

A fideszesek úgy látszik se az értelemmel, se a hatékonysággal se az emberséggel nem foglalkoznak, amikor a szegényeket kell büntetni. Hiába volt teljesen sikertelen, hiába meszelte el az Alkotmánybíróság visszahozzák a hajléktalan emberek büntetéséről szoló törvényeket és rendeleteket. Miközben megoldásról beszélnek a devizahitelesek ügyében már előre meg is büntetik azokat akik utcára kerülnek.

Munkára, zabhegyezésre kész

Rosszabbul élünk, mint lehetne, de legalább felvettünk jó sok zabhegyezőt. Gratulálunk a közmunkaprogramhoz!

Munkát, kenyeret, adót!

Jelen állás szerint az idén szeptemberig az átlagnál többet kereső, hosszabb ideje a pályán lévő, többirányú képzettséggel, szakvizsgával rendelkező pedagógusok, oktatási intézményvezetők egy jelentős részének a fizetése csökkenni, stagnálni, vagy alig érzékelhetően növekedni fog.

Itt a pedagógus béremelés ultra light

Bár az őszi parlamenti ülésszak csak szeptember 9-én kezdődik, rendkívüli ülést tartanak a T. Házban. A hivatalos ok „a pedagógus-béremelés kiterjesztése” és annak törvényi garanciája.

Miért kivitelezhetetlen a közvélemény-kutatásos előválasztás?

Az elmúlt 24 óra alatt 180 fokos fordulatot vett az ellenzéki “összefogás”. Mi is tudósítottunk arról, hogy a tárgyalások soron következő fordulójára - mindenfajta előzetes egyeztetés nélkül - Bajnai Gordon egy olyan javaslatcsomaggal érkezett, amely különválasztaná az egyéni körzetek, illetve a miniszterelnök-jelölt kérdését.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.