Népszabadság vélemény: Boldog csapdalakók

Kövér László pártja hétvégi kongresszusán azt mondta, a rendszerváltás kezdetén rajthoz álló pártok a KDNP kivételével mind elhullottak a Fidesz mellől. Nem gondolom, hogy emlékezetkiesés miatt nem említette az MSZP-t. Számára a szocialisták tényleg nem léteznek. Saját világban él, sokadmagával.

Népszava vélemény: Orbán golyói és az INA

Ha Magyarország a magyaroké, akkor Horvátország a horvátoké. Ha kidobhatjuk erővel a franciákat Pécsről, a németeket a gázszolgáltatókból, ha vissza nekünk a vízműveket, ráadásul csak azért sem adjuk osztrák, mi több orosz kézbe az olajtársaságunkat, akkor miért csodálkozunk azon, hogy a horvátok is hasonlóképpen gondolkodnak.

Itt a 2014-es választási költségvetés!

Benyújtotta Varga Mihály a jövő évi költségvetés tervezetét az Országgyűlésnek. Egy biztos: optimizmusban továbbra sincs hiány a kormány háza táján. 1.9 százalékos fogyasztás bővüléssel, 2 százalékos gazdasági növekedéssel, 2.4 százalékos inflációval, 2.9 százalékos hiánnyal, a reálbérek 2 százalékos emelkedésével, no és persze az államadósság 76.9 százalékra csökkentésével számol az NGM.

Van-e vezérnek víziója?

Van-e valamilyen vízió, látomás, szent akarat a rendszergazda fejében, aki majd négy éve telepíti, bővíti, frissíti, egyben mind kevesebb hozzáféréssel szigorítja és szűkíti a Nemzeti Együttműködés szisztémáját, amelyről fölösleges is kimondani, hogy rendszer, hiszen maga állítja ezt önmagáról.

240-en mondtak igent: a szegényeket nem segíteni, büntetni kell!

A Parlament fideszes többsége megszavazta a szabálysértési törvény módosítását. Azt a törvényt, amit tavaly az Alkotmánybíróság megsemmisített, és ami azokat a szegény embereket bünteti, akiknek nincs lakhatásuk.

Népszabadság vélemény: Ma csalás, holnap...?

A Fidesznek papírja van róla, hogy csalt Baján – kommentálta Bajnai Gordon és Mesterházy Attila a Kecskeméti Törvényszék szombati döntését. A bíróság bizonyítottnak látta ugyanis, hogy az időközi önkormányzati választáson az egyik szavazókörbe szervezetten szállították az embereket.

Magyarország=3.2 millió szegény

Kíváncsian várom, mivel magyarázza majd a T. Kormány a KSH friss kiadványát. Ebből ugyanis az derül ki, hogy Magyarországon 3.2 millió ember (a lakosság egyharmada) él relatív jövedelmi szegénységben, ebből mintegy félmillióan mélyszegénységben. Ezekkel az adatokkal természetesen az Európai Unió sereghajtói között vagyunk. Magyarország jobban teljesít!

Egyenlítő TV: Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy

Egészen lenyűgöző az a pávatánc, amit a Fidesz folytat a valósággal. Amikor azt gondolnánk, lám, egy apró lépéssel közelebb kerültek a realitásokhoz, azonnal hármat sasszéznak – főleg – balra. Ilyenkor egy dolog segít: vörös fényt, az nyugtatja!

Alaptörvényben jobban csökken a rezsi?

Orbán Viktor adta meg az alaphangját a Fidesz őszi kampánysorozatának, a rezsicsökkentési fórumoknak, amikor arról beszélt, hogy a választások éve a rezsiharc éve lesz. Mondjuk, ezzel kapcsolatban senkinek nem voltak halvány kétségei sem. A rezsidémon elleni harc közvélemény-kutatásokban érződő hatása kétségtelen.

Népszabadság vélemény: Nemnormálisország

Egy jól működő demokráciában a kormányzó erők nem kizárólag a szavazatszerzést szolgáló, de hosszú távon fenntarthatatlan – akár államcsőddel fenyegető – intézkedésekkel igyekeznek megnyerni a választókat. Egy normális országban a pártok nem felelőtlen – s nyilvánvalóan betarthatatlan – ígéretekkel kampányolnak, hanem bátran felnőttként kezelik a választópolgárokat.

Ezek bizony csalnak...

...így reagált az egyik ismerősöm arra az állításra, hogy a bajai időközi választásokon a Fidesz meg nem engedett eszközöket vetett be a győzelem érdekében.

Egyenlítő TV: Mindannyiunk Baja

Időközi önkormányzati választásnak csak akkor van jelentősége, ha a mi jelöltünk nyert. Ha elbukott az emberünk, természetesen nem jelent semmit. Éppen ezért nem érdemes a pártok kommentárjait olvasgatni ilyenkor. Mindezek ellenére, a tegnapi, bajai választásnak fontos tanulságai vannak.

Gyógystadionok

A stadion is az egészségügy része - mondta Harrach Péter, és nem pirult bele talpig. Ezek kapcsán ugyanis - véli a kormánypárti klakk frakcióvezetője - nem az a kérdés, hogy a profi focisták hol játszanak. "A mi gyerekeink és unokáink is sportolnak ott". (Hogy tényleg ez-e a legszervilisebb nyalás foci-, és/vagy Orbán-ügyben, arra még nem fogadnék nagyobb összegben.)

Kifeszítve

Választási évre választási költségvetés készül. Miután a büdzséről politikusok szavaznak, aligha lehet ez másként. Egy költségvetés mindig politikai kérdés: nincs terület, amely ne tudna millió okot felsorolni a többlet milliárdokra; a súlyozás, a prioritások kijelölése, az alku, a pénzügyi lehetőségek és a társadalmi elvárások egyeztetése több egyszerű matematikai műveletnél.

Népszava vélemény: A mutyi színe

Más pénzéből szeret csak igazán a Fidesz hepajkodni. Amit más keresett meg, más tett félre, más gazdálkodta ki, másra való, más jogosult rá, nos, abból élvezetes osztogatni, ajándékozni, jutalmazni. Nem az állami vagy önkormányzati költségvetésre gondolok, mert arra úgy tekintenek, mint a saját pénztárcájukra.

Népszabadság vélemény: Rezsi(át)vágás

Meglepő idézetek következnek: „Magyarországon európai összehasonlításban pazarló az épületek energiafogyasztása. A rezsiproblémát csak nagyon rövid időszakra tudja kezelni a rezsicsökkentés. Néhány éven belül radikális beavatkozás kell az épület-szektorban, mert különben finanszírozhatatlanná válik épületeink működtetése”. (Bencsik János, az Orbán-kormány volt energiaügyi államtitkára)

Az a lényeg, hogy 2014-re eltűnjön a rezsim?

Orbán Viktor tegnap bejelentette a rezsiháború éve jön. Az elképzelése lényege, hogy a Fidesz jót akar az embereknek mindenki más rosszat, ezért a mindenki mással leszámolunk. Ebben az elképzelésben pedig a jó maga a rezsicsökkentés.

Gyarapodás helyett a rezsiharc folytatódik

Akinek egy közép-európai nyomorult kisállam miniszterelnökeként minden idejét a háborúzás veszi el, attól semmilyen formában nem értelmes elvárni, hogy legalább szabadidejében kormányzással is foglalkozzon.

A Fidesznek nincs matematikai tagozata – pedig ráférne

Azt állítja Orbán Viktor (a Kossuth rádióban), hogy a rezsicsökkentés olyasmi, amire még a Kádár-rendszerben sem volt példa, egészen a legutóbbi szocialista kormányzásig, amely alatt 300 százalékkal emelkedett a gáz és 200 százalékkal a villamos energia ára.

Tahósági index

Hát, tényleg: az LMP-és képviselőnő tulajdonképpen járhatott volna rosszabbul, hiszen ráengedhettek volna egy vak komondort is. És tudjuk nagyon jól: abban akkorát lehet bukni, hogy az ember egészen a kórházig repül. Ugyan mi ehhez képest az a szelíd, mérsékelt intermezzo, hogy egy filigrán nőt vöröslő fejjel butáz le egy államtitkár. Úgyhogy túl van „hisztizve” ez az affér.

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.