Vigyázat: holnap élesedik a II. Varga-csomag
A nagy nyári pihenésben ne feledkezzünk meg arról, hogy holnaptól lép életbe a II. Varga-csomag. Így több adónem is jelentősen emelkedik, illetve újabb adónemeket is bevezetnek. Ha Olvasóink közül valaki nagyobb összeget szeretne felvenni a bankjából, vagy nagyobb összeget szeretne elutalni, jól teszi, ha erre még ma sort kerít. Mutatjuk, miért.
Vigyázat: holnap élesedik a II. Varga-csomag

2013. június 17-én jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter II. csomagját. Azért, hogy az újabb megszorításokat mielőbb be lehessen vezetni, az utolsó pillanatban nyújtották be azokat a törvényjavaslatokat, amelyek gondoskodnak arról, hogy 2013 augusztusától a tranzakciós adó kétszeresére (6 ezrelékre), a vállalkozások telefonadója pedig két forintról háromra nőjön. (Emlékszünk még Orbán ígéretére, miszerint a tranzakciós adó mértéke nem lépheti át az egy (!) ezreléket?) Természetesen ha valaki magánszemélyként csatlakozott egy céges flottához, a magasabb sarcot annak is fizetnie kell majd.

 

Ezen felül készpénzfelvételkor megszűnik a tranzakciós illeték felső, 6 ezer forintos határa. A számlák közötti utalgatás pedig 0,3 százalékra emelkedik. A módosítások burkolt kamatadó emelést is tartalmaznak, ugyanis a magánszemélyek kamatjövedelmére bevezeti a kormány az egészségügyi hozzájárulást: a kamatjövedelem után a kamatadón felül, további 6 százalékos egészségügyi hozzájárulást kell fizetni.

 

Az írás folytatását az Egyenlítő TV blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.