Véleményvezér: Orbán legolcsóbb trükkje
A kormányfő valójában enged az IMF-nek, de közben látszólag mégis ellenáll azoknak a követeléseknek, melyek egyébként nem is léteznek. Amit tegnap láttunk, annak ennyi volt az értelme és nem több.
Véleményvezér: Orbán legolcsóbb trükkje

Igen kétségbe lehet esve a magyar kormány: a tegnapi fiktív IMF-követeléslista azt sugallja, hogy a gazdasági szabadságharc kifulladni látszik, és már csak a szómágia maradt a veszteségek leplezésére. És abból is a gyengébb fajta.  

 

Megint megszorítások jönnek

 

A helyzet a kormány szempontjából rendkívül aggasztó: a jövő évi költségvetés olyan ingatag lábakon áll, hogy az még a Matolcsy-féle előrejelzéseken edződött kormányfő számára is elfogadhatatlan. Egyrészt a bevételi oldalon a jegybankra kivetett adó egészen biztosan el fog bukni: vagy az Alkotmánybíróságon, vagy Brüsszelen.

 

Másrészt a költségvetésbe beépített, a gazdasági növekedésre vonatkozó szokás szerint irreálisan optimista feltételezések már most tarthatatlanok. Hiszen az, hogy Németország a hét elején még tovább csökkentette saját növekedési előrejelzését, és az, hogy az egész eurózóna lassan, de biztosan ismét a recesszió felé tart, egyben azt is jelentik, hogy a magyar költségvetés bevételei sem fognak olyan ütemben javulni, mint azt a büdzsé tervezete feltételezi. 

 

A teljes írát a Véleményvezér blogon olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.