Véleményvezér: Miből főz Orbán Viktor újraválasztási levest?
Az év elején beharangozott konszolidáció még el sem kezdődött, de már véget is ért: Orbán Viktornak ugyanis harcra van szüksége, mert a békétől semmi jót nem várhatna 2014-ben.
Véleményvezér: Miből főz Orbán Viktor újraválasztási levest?

Hamarosan kezdetét veszi a következő választási kampány előtti utolsó politikai szezon, ez pedig egyre égetőbb problémává teszi Orbán Viktor számára kormányzása eddigi eredménytelenségét. Széles körben érzékelhető, kézzel fogható eredmények hiányában a kormányfő minden bizonnyal a korábban már bevált, konfrontálódáson alapuló stratégiát fogja követni a 2014-es választási győzelem érdekében.  

 

Újraválasztási leves

 

Amivel a józanabbak már igen régóta tisztában vannak, de immáron a kormány hivatalos kommuikációja sem tagadhatja: Magyarország 2012-ben recesszióba csúszott vissza. Sőt, a jövő év is legfeljebb egy kicsit lesz jobb az ideinél. Nem egyszerűen gyengén muzsikálunk, hanem egész Közép-Kelet-Európában a leggyengébben. Ez pedig azt jelenti, hogy nem lesznek új munkahelyek, nem lesznek új beruházások, és a nem-nyugdíjas választópolgárok számára nem lesz érezhető reáljövedelem-emelkedés sem.

 

Ezekből az alapanyagokból kellene 2014-re a kormányfőnek újraválasztási levest főznie. 

 

A teljes írást elolvashatják a Véleményvezér blogon.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.