Véleményvezér: Matolcsy, Rogán: ideges a kormány
Minden komoly közvélemény-kutató a kormány népszerűségének folyamatos csökkenését méri. Helyben topogás, munkanélküliség és kilátástalanság: jogos a pánik.
Véleményvezér: Matolcsy, Rogán: ideges a kormány

Nekünk úgy tűnik, hogy nagy a pánik a kormány stratégái körében - írja a Véleményvezér. Legalábbis ez tűnik a legvalószínűbb magyarázatnak a Matolcsy György és Rogán Antal által tegnap bejelentett intézkedéstervezetekre. A támogatottság folyamatos és egyelőre lassulni sem látszó csökkenése és a reménytelen gazdasági kilátások kombinációja egészen vad ötletekbe hajszolja a kormányt. Pedig így csak rosszabb lesz. 

 

Unortodoxia a négyzeten

 

A Matolcsy György által tegnap bejelentett, gazdaságélénkítőnek nevezett intézkedések lényege, hogy a legkülönbözőbb csoportoknak – a fiataloktól az idősekig, a fodrászoktól a cipészekig – adna a kormány speciális adókedvezményeket, illetve határozna meg nekik újfajta adózási megoldásokat. Aki kevesebbet adózik majd, az természetesen örülni fog és az alacsonyabb adók koncepcióját a Véleményvezér mindig is támogatta.

 

Felmerül azonban a tervek kapcsán két jelentős probléma, melyek bőven ellensúlyozzák a pozitív hatásokat. Egyrészt az intézkedések még tovább bonyolítják a magyar adórendszert. Bár Cséfalvay államtitkár pár hete azt ígérte, hogy most már tényleg nem vezetnek be újabb fajta adókat, Matolcsy bejelentése  éppen erről szól. Az egyedi adónemek és adókulcsok újabb sorozata viszont további trükközésekre ösztönöz, és még reménytelenebbé teszi a normális adómorál meghonosítását Magyarországon.

 

A teljes írás elolvasható a Véleményvezér blogon.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.