Véleményvezér blog: Ángyán József vs. oligarchák: 2-0
Ángyán nem lett rejtélyes baleset áldozata, nem bántalmazták, nem kapott NAV-vizsgálatot. Ők sem mernek mindent: tudják, legnagyobb ellenségük a nyilvánosság.
Véleményvezér blog: Ángyán József vs. oligarchák: 2-0

A Napraforgó blog Ángyán Józseffel foglalkozó bejegyzése valóban leleplező erejű volt: az egész eset röviden bemutatta és rögtön igazolta is mindazt, amiről lemondása óta Ángyán József hol nyíltan beszélt, hol csak utalt rá.

 

Kezdjük mindjárt a bejegyzés születésének okával, ugyanis az Orbán-kormány eddigi története során nem volt szokás a búcsúzó kormánytagra sárt fröcskölni. Akár jól végezte valaki a munkáját, akár nem, a lojális médiagépezettől vagy szép búcsúztatás, vagy hallgatás járt neki – de vádak semmiképpen nem. Most azonban egy lemondott államtitkárról nyilvánvalóan lejárató szándékú anyag jelent meg. Azt pedig, hogy itt a fideszes média termékéről van szó, minden józan ember számára bizonyítja, ahogyan az MTI kezelte a teljesen friss és senki által nem ismert, ráadásul pletykákra hivatkozó blogot.

 

Tehát valamiért Ángyán József után kellett rúgni. Egészen pontosan: meg kellett próbálni őt hitelteleníteni. Ez pedig meglehetősen nyilvánvalóvá teszi azt, hogy a volt államtitkár először csak oligarcházó, majd neveket is tartalmazó nyilatkozatai nagyon is célba találtak és valódi sebeket ejtettek.

 

A másik fontos tanulság az, hogy mi nem történt Ángyán Józseffel. Nem lett rejtélyes baleset áldozata, nem tűnt el, nem bántalmazták, nem kapott NAV-vizsgálatot és semmi olyasmivel nem kellett szembesülnie, mint amitől az oligarcha-ügyekben megszólalók, de különösen a meg nem szólalók rendszerint félni szoktak. Nyilvánvaló persze, hogy Ángyán Józsefet most már védi a hírneve is, de jó, ha felismerjük, hogy bármekkora is az oligarcha-probléma a mai Magyarországon, ezen struktúrák egyelőre bizonyos korlátok tiszteletben tartásával működnek.

 

De legalább ilyen érdekes az is, hog mivel próbálták meg Ángyán Józsefet lejáratni: tulajdonképpen azzal, hogy egy rivális oligarcha szolgálatában áll. Magyarul: még a lejáratókampány megrendelői is tudják, hogy oligarchának, illetve oligarchák kitartottjainak lenni valami olyasmi, ami azonnal hitelteleníthet bárkit. Ha úgy tetszik, tudják, hogy a nyilvánosság a legnagyobb ellenségük.

 

Az országban zajló számtalan negatív fejlemény ellenére is érdemes örülni annak, hogy az oligarchikus hatalomgyakorlás legitimációja továbbra is rendkívül alacsony Magyarországon.

 

A teljes cikket a Véleményvezér blogon olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.