Véleményvezér: Aki egy polgárháborúról fantáziál...
Ha elmarad a határozott fellépés, az erőszakos megmozdulásoknak ágyazhat meg. Nemrég sorozatgyilkosságot követtek el magyar cigányok ellen...
Véleményvezér: Aki egy polgárháborúról fantáziál...

magyar politikában borzasztó sok hülyeség hangzik el. Rengeteg támadás, sértés, összeesküvés-elmélet és szimpla ostobaság. Az ATV által a minap közzétett felvételen hallható személy – aki állítólag a gyöngyöspatai jobbikos polgármester – által elmondottak azonban nem ebbe a kategóriába tartoznak. Egy esetleges polgárháború kívánatos voltán való elmélkedés minden politikai közösségben tabu. Olyan tabu, melynek a megszegéséért súlyos büntetést kell fizetnie az elkövetőnek, az őt pozícióba helyezőknek pedig vállalniuk kell a következményeket.

 

Az ATV által bemutatott hangfelvétel tanúsága szerint Gyöngyöspata jobbikos polgármestere tavaly egy zárt körű beszélgetésen arról elmélkedett, hogy előbb-utóbb eljön az idő, amikor végre megnyerhetnének egy polgárháborút. Egyelőre ezt még nem tartotta időszerűnek, mert a rendőrség jól kiképzett alakulatai állítólag a „Zsideszre" hallgatnak, de részletesebben nem vázolt folyamatok eredményeképpen eljöhet az a pillanat, amikor ettől már nem kell félniük. És ha ez a pillanat eljön, akkor gyorsan „le kell darálniuk azt a fajtát".

 

A Véleményvezért nem jellemzik sem a túl színes jelzők, sem a szélsőjobboldali veszély miatti folyamatos rettegés, de aki ilyet tud mondani, az egyszerűen nem normális. Továbbá közveszélyes.

 

Az, aki egy polgárháború megnyeréséről fantáziál, az saját nemzete pusztulását kívánja látni, és ezt egyetlen közösség sem tolerálhatja. Jelen esetben az a minimum, hogy amennyiben valóban ő hallható a felvételen, úgy a polgármestert a Jobbik azonnali hatállyal kizárja a pártból. Ellenkező esetben védhetőnek és elfogadhatónak minősíti a kijelentéseket. Ugyanez vonatkozik a beszélgetésben elhangzottakat helyeslő állítólagos jobbikosokra is: teljesen egyértelmű módon kell a pártnak nyilatkoznia arról, hogy ilyen gondolatokat semmilyen formában és senkitől nem tart elfogadhatónak.

 

A többi politikai erőnek pedig saját eszközeikkel mindent meg kell tenniük, hogy elérjék az illető lemondását. Magyarországon nem lehet polgármester olyan alak, aki polgárháborúban gondolkodik.

 

Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy mit tesz a magyar állam. Minden nemzeti közösségnek a legfontosabb célja ugyanis önmaga fenntartása, és semmi sem jelent nagyobb fenyegetést egy közösségre, mint ha azon belül történik tömeges gyilkolás, például polgárháború formájában. A nemzetek jelentős részben éppen azért törekszenek saját állam létrehozására, hogy ezzel túlélésüket biztosítani tudják. Ezért aztán az állam egyik legfontosabb feladata pontosan az, hogy mindent megtegyen a közösséget fenyegető erőszakos cselekmények megakadályozására.

 

Az illetékes titkosszolgálati és rendvédelmi szervek több mint elegendő indokot kaptak arra, hogy a gyöngyöspatai polgármestert megfigyelés alá helyezzék, a rendőrségnek pedig hivatalból vizsgálatot kell indítania. Amennyiben pedig bármilyen megalapozott gyanú van arra, hogy a Jobbikon belül mások is támogatják ezeket az elképzeléseket, úgy a hatóságoknak ellenük is fel kell lépniük a törvény minden erejével.

 

Ezen pedig semmit nem változtat az, hogy hányan szavaztak a Jobbikra. A magyar állam megfelelő tisztviselőinek kötelessége az állam rendje, a közösség békéje érdekében cselekedni.

 

A teljes írást a Véleményvezér blogon olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.