Véleményvezér.hu: Ezért történelmi Schmitt Pál lemondása
Schmitt megy, a példája marad: ha egy politikus bármi olyat követ el, ami a távozó elnök bűneihez hasonlítható, nagyobb valószínűséggel lesz kénytelen rögtön venni a kalapját.

Schmitt Pál plágiumbotránya tegnap a köztársasági elnök lemondásával végződött: a Parlamentben bejelentette, hogy mivel személye megosztja a nemzetet, ezért inkább félreáll.

 

Az elmúlt két évben sokaktól lehetett hallani olyasmit, hogy Magyarországon megszűnőben a sajtószabadság, sőt már-már a pártállami időszakra jellemző elnyomás kezd visszatérni. Való igaz, a Fidesz-kormány teljesen átszabta a magyar médiaviszonyokat. A közmédia nyíltan kormánypropagandát közvetít, pártközeli üzleti körök vásárolnak fel médiacégeket, orgánumokat, illetve egyre nagyobb a befolyásuk a hirdetési piacon is. És persze ott van az egypárti NMHH működése és az új médiaszabályozás, mely az Unióban is kiverte a biztosítékot.

 

Ezek a problémák valósak és igen aggasztóak, ám a köztársasági elnök lemondásához vezető események jól mutatják, nem eszik olyan forrón a kását. A magyar média egészét egyetlen kormány sem tudja „semlegesíteni”, a fentiek ellenére is mindig lesznek, akik bátran és tisztességesen teszik a dolgukat.

 

A köztársasági elnök lemondása azonban politikusi gesztusként elsősorban nem önmagában történelmi jelentőségű, hanem azért, mert remélhetőleg hagyományt fog teremteni. A hasonló helyzetbe kerülő politikusok előtt ezután legalább majd ott lesz Schmitt Pál példája: ha bármi olyat követnek el, ami a leköszönő államfő bűneihez és hibáihoz mérhető, ők már nagyobb valószínűséggel lesznek kénytelenek rögtön venni a kalapjukat.

 

A teljes cikket a Véleményvezér blogon olvashatja el.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.