Választójogi törvény: most akkor ki járt jól?
Ma, amikor Rogán Antal bejelentette, hogy nem lesz választási regisztráció, először elégedetten csettintettem. Végre! Az első megnyert csata – gondoltam. Aztán elgondolkodtam az eseten, és rájöttem, ezt a kását sem eszik olyan forrón. A Fidesz ugyanis nem szenvedett vereséget a választójogi törvénnyel kapcsolatban. Igaz, nem is győzött, de mindössze ennyi történt.
Választójogi törvény: most akkor ki járt jól?

Ügyesen kicsusszantak a saját csapdájukból, és pont. Sőt, ha jobban megvizsgáljuk, mi történt, talán építkezhetnek is a választójogi törvény romjain.

 

Elkerültek ugyanis egy nemzetközi megmérettetést. Szinte bizonyos, hogy ha az Alkotmánybíróság nem törli el a törvényt, az ellenzék valamelyik nemzetközi bírósághoz fordul, de minimum uniós segítséget kér – kétségtelenül jogosan. Ebből a kormány nem jöhetett volna ki jól. Azt pedig ugye nem gondoljuk komolyan, hogy akár Áder János, akár a Fidesz által összerakott Alkotmánybíróság megtorpedóz bármit, amit Orbán igazán szeretne?

 

Javulhat a megítélésük az elbizonytalanodó szimpatizánsaik körében. Lám csak, milyen rendesek vagyunk – vágják az arcunkba. – Megtehetnénk, hogy erővel véghezvisszük amit akarunk, függetlenül attól, hogy Magyarország állampolgárai szeretnék-e vagy sem. Jaj, de meghallottuk a zemberek szavát: ami az AB szerint az Alaptörvénybe ütközik, azt nem erőltetjük, mert mi ilyen jóságosak vagyunk.

 

Az írás az Egyenlítő TV blogon folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.