Választási költségvetés? Naná!
Ez a „kevesebb magyar születik” mindig a ciklus utolsó részében jön elő. Amíg a tüzet oltja az ember, nem tekint a távolba. Most, hogy kikerültünk, felálltunk, jobban is teljesítünk és élünk, valamint megvédtük a rezsicsökkentést, már van idő hosszú távú, sorsdöntő kérdésekkel foglalkozni. Ilyen a népegészségügy, a népességfogyás, meg a népszerűség és a népbutítás.
Választási költségvetés? Naná!

Miután a menzajobbításról kiderült, hogy árat emel, a dohányzásbetiltás szintúgy, de még loptak is belőle, marad a fogyás. A tévétorna újbóli bevezetése még csak távoli terv, hát itt a fogyik a magyar másként. Szokás szerint.

 

Nincsen bajom azzal, ha a miniszterelnök (hívjuk most Orbán Viktornak) éppen újabb munkacsoportot hoz létre, hogy új feladatot adjon a megbízható elvtársnak (Révész Máriusz), hogy elfoglalja. Ilyenkor a régi elvbarát előáll a megváltó ötlettel: ha több pénzt adunk egy területre, akkor az jobban fog menni. Miután a magyar kevesebb, ezzel illenék is foglalkozni, érthető, ha a kormány fókuszál.

 

A spanyolviasz feltalálása után (létbizonytalanságban kevesebben vállalnak gyereket), nem lett túl jó a megoldás. A költségvetési kényszerek meg a miegymás is ott volt. Azt sem lehet, hogy a roma családoktól legyen a több magyar. Ezért az először szülő nők kapnak több pénzt, és a dolgozó anyák. Aligha csak azért, mert a szülési paraszolvenica árának nem a felét (70 ezret), hanem a dupláját (300-at) kapják az anyává váló honleányok, megváltozik a nyugati társadalmakat mindenütt sújtó átok. Pótcselekvés és osztogatás ez, de legalább nem magukra költik.

 

Jobban tudnám értékelni mindezt, ha nem úgy szórnák a pénzt a jobb kezükkel, hogy a ballal a mi zsebünkben kotorásznak. Bocs, de a gyerekre másnak is kell, nem csak annak, aki most szült.

 

Az írás folytatása a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.