Vagyonbevallások: Lázár sokat kaszált, Gyurcsánynak nőtt az adóssága
A gazdasági válság harmadik évében a parlamenti képviselők egy jelentős részénél további vagyongyarapodás tapasztalható a szerdán hajnalban nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatok alapján. Több képviselő élt a rögzített árfolyamú végtörlesztés lehetőségével, amivel több millió forintot spórolt meg, mások milliókat tettek félre. A kormánypártiak közül többen a forintbetétek helyett devizába mentették a pénzüket - írja a HVG.hu.

Műtárgyakra és autóra költött az utóbbi két évben a Fidesz frakcióvezetője. Lázár Jánosnak tavaly tovább növekedtek a bevételei, ezzel egy időben viszont a hitelállománya is emelkedett. A kormánypárti politikus, Hódmezővásárhely polgármestere 2011-ben vett egy antik karosszéket és további, meg nem nevezett műtárgyakat vásárolt – két évvel ezelőtt festményeket és régi kéziratokat vett. Ezenkívül feltüntette vagyonnyilatkozatában a 2009-es évjáratú, tavaly vásárolt Audi A6-osát is.

 

Orbán Viktor miniszterelnök, aki 2010-ben 2,2 millió forintos havi összjövedelmével a hetedik legjobban kereső politikus volt, 2011-es vagyonbevallását átnézve nem sok változás található: kormányfői fizetése mellett 231 ezer forintos képviselői javadalmazásban részesül, a pártelnöki jövedelmét határozatlan időre felfüggesztették. Orbán Viktor emellett a Helikon Kiadótól részesül 248 ezer forintos eseti jövedelemben, gazdasági társaságban érdekeltsége nincs. A miniszterelnök továbbra is egy XII. kerületi társasház tulajdonosa fele részben, illetve van öt telke Felcsúton, amelyeket ötven évre ingyenes használatra átengedett a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítványnak.

 

Valamennyit javult Navracsics Tibor anyagi helyzete is. Bár a közigazgatási és igazságügyi miniszternek továbbra sincs egy fillér megtakarítása sem, tavaly csökkent az adósságállománya. Míg 2010-ben egy 10 milliós pénzintézeti hitele volt, továbbá egy magánszemélynek 4 millióval tartozott, 2011-ben ez utóbbi 2,5 millióra csökkent.

 

Gyurcsány tavaly sem tudott megtakarításokról beszámolni, akkor is így állt a családi egyenleg, azzal a különbséggel, hogy a cégétől kapott osztalék 2010 és 2011 között csaknem megfeleződött: 2010-ben a volt miniszterelnök még 107 milliót kapott az Altustól. Ezzel a korábbi miniszterelnök vélhetően elveszítette 2010-es listavezetői helyét: akkor még ő volt a legjobban kereső képviselő, aki havi több mint 3 millió forinttal előzte meg Papcsák Ferencet.

 

A teljes cikket a HVG.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.