Újból keresztbe tettek az LMP akciójának
Valaki nagyon nem akarja, hogy az LMP a névszavazási kezdeményezését sikerre vigye. Legalábbis erre utal, hogy az Országos Választási Bizottságnak (OVB) a párt által benyújtott aláírásgyűjtő ívekről január 11-én hozott hitelesítő határozatait ismét megtámadták - írja a Népszabadság Online.

A bizottság több, a korkedvezményes nyugdíjak megvonása ellen, illetve a polgármesteri és a parlamenti tisztség összeférhetetlenségének kimondására irányuló kérdést hagyott jóvá, amelyek ellen egy magánszemély néhány napja – a határidő lejárta előtt szinte percekkel – kifogást nyújtott be.

 

Az LMP a maga számára kulcsfontosságú eseményként tekint a népszavazásra: nem véletlen, hogy tavaly december 23-án este, a párt által szervezett megmozduláson Schiffer András akkori frakcióvezető azzal buzdított az Orbán-kormány ellen, hogy „a szavazófülkékben találkozunk”.

 

Eddig az ilyen ügyekben az Alkotmánybíróság (AB) járt el, az idén januártól azonban a népszavazási kezdeményezésekkel kapcsolatos jogorvoslati kérelmek elbírálása már a Kúria hatáskörébe tartozik. Ám az egyelőre nem teljesen egyértelmű, hogy a tavaly kezdődött eljárásokban az illetékességre a korábbi vagy a most hatályos szabályok vonatkoznak-e. A Kúria közigazgatási kollégiuma várhatóan a napokban dönt majd erről, de a nagyobb valószínűsége annak lehet, hogy a kifogásokat átteszik az AB-hez.

 

A teljes cikket a nol.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.