Tóta W. Árpád: Ó, ió, ció, regisztráció!
Amikor a Fidesz a választási törvény körül kezd babrálni, teljesen adekvát a pavlovi reakció: fedezéket keresni, és onnan átkozódni, meg azonnal feljelenteni őket a Nemzetközi Atomenergia Bizottságnál. Sőt, ez általában bármely unortodox ötletük elhangzásakor jogos. De a választás előtti regisztráció miatt éppenséggel kár izgulni.
Tóta W. Árpád: Ó, ió, ció, regisztráció!

Természetesen most is igaz, hogy a kétharmados lehetőségeiket mindenekelőtt a saját gyarapodásukra és a saját hatalmukért használják ki. Messzire kilógnak a történelmi frusztrációik, és itt nem Trianonra kell gondolni, hanem 2002-re, a panelprolik mitikus rohamára, akik a 19 ezres csekkel rohantak megbuktatni a polgári kormányt. Ezt akarják most megakadályozni, a tömegek lázadását, mert már érzik a saját bőrükön, mily szörnyű a nép: kezdi őket utálni. 

 

Ugyanakkor érdemes megvizsgálni, vajon a bürokráciával elkövetett cenzus önmagában, morálfilozófiailag helyes-e. És bizony az jön ki, hogy akit nem érdekel annyira ez az egész, hogy időben megváltsa a menetjegyét, az talán ne találja ki az utolsó, tajtékos napon, hogy az ingyensör-utalványért mégiscsak elmegy szavazni. A tudatos szavazó jó, a vadbarom meg rossz, ezzel nehéz vitatkozni, amikor fél Európa nyögi a tizenkilencezres csekkek törlesztését.

 

A fideszes masterplan nyilván az, hogy ők majd szépen előveszik a lábasjószág-nyilvántartást meg a konzultációs vonalkódokat, fülön fogják a saját vadbarmaikat egyenként, és regisztrálják őket. Hogy nem okosabbak a saját szavazóik, azt tudják jól: tíz éve nekik húzzák a mulatós nótát. De bíznak abban, hogy könnyebben lehet őket terelni. Az ellenzéki pártoknak viszont úgysem lesz pénzük ilyesmire, de még kampányra sem, maguktól pedig az ostoba prolik nem mennek feliratkozni, és akkor szavazni sem.

 

Az írás befejezése elolvasható a HVG.hu-n.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.