Tóta W.: A történelem vége
Tisztelt hülyéim és uraim, keves barátaim! A legfontosabb versenyfutás ma az, hogyan lehet egy olyan államot kitalálni, amelyben mindent, egészen a ti gyerekeitek malacperselyéig zsebre rakhatok, valamint a csontjaitokból autópályát építtethetek a lányomnak az alabástrom budijáig.
Tóta W.: A történelem vége

Tisztelt hülyéim és uraim, keves barátaim! A legfontosabb versenyfutás ma az, hogyan lehet egy olyan államot kitalálni, amelyben mindent, egészen a ti gyerekeitek malacperselyéig zsebre rakhatok,

 

valamint a csontjaitokból autópályát építtethetek a lányomnak az alabástrom budijáig.

 

Mégpedig anélkül, hogy ezért bárki bármikor felelősségre vonhasson.

 

Ez a cél, nem a nemzet sikere. Ha az utóbbi egy kicsit is érdekelne, akkor nem Oroszországról mintáznám a modellt. Engem nem a nemzet érdekel, hanem a saját túlélésem. És olyan messzire toltam a biciklit, hogy már nem mondhatok le a hatalomról. Köszönöm nektek, tisztelt hülyéim, hogy odáig aljasodtatok, hogy ehhez is tapsoltok. (Felcsattanó, lelkes tapsorkán.)

 

Elég hamar rájöttem, hogy a liberális demokráciában nem lehet enyém az első éjszaka joga. Kiszagolják, botrányt csinálnak belőle, aztán a végén leváltanak, és ha mondjuk én most megbuknék valahogy Polt Péterrel együtt, akkor alighanem a gyerekeim malacperselye is veszélybe kerülne. A liberalizmus az a pokol, amikor nem tehetek meg bármit.

 

Ebben az értelemben tehát illiberális államot építünk.

 

Olyat, amiben nem bukhatunk se le, se meg. Nézzünk csak körül a világban! Vlagyimir Putyin vagyonát hetvenmilliárd dollárra becsülik, és azt bizony nem az elnöki fizetésből tette félre. Erdogan török elnökről konkrét hangfelvétel van, amint a lopott vagyonáról intézkedik a fiával. De ott állnak mellette milliók, akik elhiszik neki, hogy a felvétel hamisítvány, és igazából nem lop. Meg másik milliók, akik buzgón cöfögve bólogatnak, hogy lopjon csak, megérdemli.

 

A folytatás a hvg.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.