Török Gábor elemez: A Fidesz elefántja
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Közgép-sztori a második Orbán-kormány legkellemetlenebb, legveszélyesebb témája lehet - írja legfrissebb blogbejegyzésében Török Gábor.
Török Gábor elemez: A Fidesz elefántja

Amikor legutóbb, két hónappal ezelőtt írtam róla, még csak az volt világos: a Fidesznek dolgoznia kell azon, hogy elhárítsa az ellenzéki támadásokat. Mára azonban úgy látszik: jó válaszok vagy nincsenek, vagy egyelőre nem sikerül megtalálni őket. 

 

Miért is veszélyes a Fidesz számára ez a téma? Legalább két okból.

 

Egyrészt, mert úgy rombolja a párt hitelességét a számára korábban kulcskérdésnek számító korrupció/köztisztaság terén, hogy egyben alkalmas keretet teremt az összes gyanús ügy összeterelésére. A cég neve mára sajátos hívószóvá vált, amely minden egyes említésénél úgy működik, mint Lakoff elefántja: ha bármilyen környezetben elhangzik, rögtön felidéz néhány kínos gondolatot, jelentést, értelmezést. Aki ma Közgépet mond, korrupcióra gondol, és ezt a hallgatóság is tudja: meglepően rövid idő alatt vált általánossá ez az együttjárás – különösen úgy, hogy a közvélemény eddig egyetlen olyan ügyet sem ismer, amelyben eljárás folyna a cég ellen.  

 

A teljes véleményt elolvashatják Török Gábor blogján.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.