Tisztelt alkotmánybírák, semmisítsék meg!
Ma Áder János normakontrollra küldte az Ab elé a választási eljárásról szóló törvényt a regisztrációval, a kampányszabályozással, mindennel együtt. Ez az utolsó esély arra, hogy szabad és tisztességes választások legyenek Magyarországon, az utolsó esély, hogy az Ab megsemmisítse ezt a törvényt.
Tisztelt alkotmánybírák, semmisítsék meg!

Tisztelt alkotmánybírók! Tudom, hogy nagy nyomás alatt állnak. Tudom, hogy többségük a Fidesz által került ebbe a pozícióba, de a nyomás nem csak a hatalom felől jön. Az a választási eljárási törvény, amely önök előtt fekszik, rossz. Nem csak jogtechnikailag, hanem az ország szempontjából is. Rossz, mert megszünteti az egyenlő választójogot, rossz, mert korlátozza a választópolgárok információhoz jutását és csökkenti a kampány intenzitását. Korrupt, mert van egy terület, amelyet nem szabályoz: az oligarchák által uralt, mindenféle mutyikban ledealelt köztéri reklámpiacot. Veszélyes, mert a hatalmasokat még több hatalomhoz juttatja, és rossz, mert a kampányt olyan irányba tereli, a médiából a személyes térbe, ami emberi kapcsolatokat fog tönkretenni.

 

De ha mindezek az indokok nem lennénk elegendőek, önök mögött áll a jog is. A regisztráció számtalan kötelezettségünkkel ütközik és hiába került be az alaptörvénybe, még így is ellentétes annak más passzusaival.

 

A teljes írást a Kettős Mérce blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.