Ténytár: Újabb rekordok az elvándorlásban
A kivándorlás az elmúlt hónapokban igencsak felkapott téma lett a közbeszédben. Az internetes oldalakon egymást érik a külföldön szerencsét próbáló magyarokkal készült interjúk és történeteik. Lassan nem múlhatnak el úgy politikai beszédek, hogy ne lenne szó benne a kivándoroltak hazacsábításáról vagy elvándorlásuk megakadályozásáról.
Ténytár: Újabb rekordok az elvándorlásban

A kormányzat is ambivalensen kezeli a helyzetet: egyik oldalon tisztában van a problémával, a másik oldalon helyesli azt. Orbán Viktor arról beszél, hogy 5-10 év múlva, ha pártja  a választásokon két év múlva újrázni tud, tömegével jönnek vissza a fiatalok, mert egy sokkal jobb országba fognak visszatérni. Sőt, 4 millió forintért kampányfilmet forgatnak a fiatalok itthon tartásáért. Ezzel szemben Matolcsy György (ki más?) nemzeti kincsnek tekinti a kivándorlást, amely teljesen beleillik a nemzetstratégiába. 

 

A kivándorlók száma közben egyre csak nő: a legfrissebb német statisztikák alapján rekordokat döntöget a Németországba érkező magyarok száma. A szomszédos Ausztriában is hasonló a helyzet

 

Az sem mellékes, hogy a brit adószám-kérelmek tekintetében először sikerült bekerülnünk az első tízbe (18 ezerrel) a 2011 áprilisától 2012 március végéig számított időszakban. Sőt, ha a küldő ország lélekszáma alapján számítjuk a kivándorlás intenzitását, ránézésre megállapíthatjuk, hogy csak két balti ország előz meg minket Nagy-Britanniában.

 

A teljes írást a Ténytár blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.