Ténytár: Törvényes lesz a választási csalás
Orbán Viktor tavaly júliusban (még az előzetes regisztráció körüli mizéria miatt) azt mondta, “úgy fair, hogy a választások előtt több mint egy évvel minden részletszabályt mindenki pontosan ismerhessen.” Azóta természetesen számtalan esetben módosult a választási eljárásról szóló törvény, pedig kevesebb, mint 140 nap van hátra a jövő évi választásokig.
Ténytár: Törvényes lesz a választási csalás

Most éppen az alkotmányügyi bizottság nyújtott be egy olyan módosító indítványt az országgyűlésnek, amely alapján “a választópolgár a mozgóurna igényléséhez és a szavazóhelyiséghez való eljutásához más személy segítségét jogosult igénybe venni.” Ez praktikusan azt jelenti, hogy ha nem hirdeted nyilvánosan és nem autóbusszal teszed, egész nyugodtan “fordulhatsz akár 50-szer is” és szállíthatod a szavazókat.

 

A Fidesz gyorsan levonta az általa elcsalt bajai választás következményeit. Probléma megoldva.

 

Baja után

 

A bajai ál videó körüli botrány után el is felejtődött, hogy a Fidesz bizonyítottan elcsalta az első fordulót. Ezt bizonyítja például az a felvétel is, ahol Kubatov Gábor pártigazgató személyi titkára Kindlovits Máté és Ajtai Tibor, a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányának tagja azt mondja egy, a szavazókat szintén autóval szállító férfinak, hogy akár ötvenszer is megfordulhat, abban semmi törvénysértő nincs.

 

Egy másik videón egy férfi látható/hallható, aki idős embereket utaztatott a voksolás helyszínére. A felvételen jól kivehető, ahogy azzal védekezik: nem buszokkal hordja a választókat, a szállításban így semmi törvénytelen nincs.

 

Jól mutatja a Fidesz hozzáállását a kérdéshez, hogy Kósa Lajos alelnök az ATV Szabad szemmel műsorában így kommentálta a bíróság ítéletét, amely azt mondta ki, hogy a választói akaratot befolyásolta, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra):

 

"Szervezetten szállítják a tömegközlekedési vállalatok is az embereket, igaz?"

 

A teljes írás a Ténytár blogon olvasható.

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.