Ténytár: Összefogtak - és most?
Megvalósulni látszik a nagy baloldali összefogás: koordinált jelöltállítás helyett közös listát állít az ellenzék a választásokra, illetve az MSZP és az Együtt-PM a Demokratikus Koalíciót is felkéri az együttműködésre. Bajnai eggyel hátrébb lép, a miniszerelnök-jelöltet az MSZP nevezheti majd meg, azaz Mesterházy Attila lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Orbán Viktor kihívója.
Ténytár: Összefogtak - és most?

Az út hosszú volt idáig, és sokkal korábban is eljuthattak volna ide. Ebben kulcsszerepe volt annak, hogy Bajnai körül elfogyott a levegő (az Együtt-PM komoly gondban lehet majd, mert el kell érnie a 10 százalékos küszöböt, ha nem egyesül), a DK pedig népszerűségének lassú, de egyértelmű növekedésével egyre erősebb zsarolási potenciálra tett szert. Ez pedig a választási felállás újragondolására kényszerítette az Együtt-PM-et, amely elől az MSZP sem ugrott el. 

 

Érdemes felidézni október 23-át, ahol Gyurcsány Ferenc és a DK fanatikus rajongótábora széttrollkodta a show-t, és az éppen összeboruló MSZP-Együtt-PM ezt nem igazán díjazta. Mesterházy különösen gyorsan adott interjújában az esetleges nyíló kapukat is egyből bezárta: "Ha a beszédemre sem kíváncsiak, miért akarnak együttműködni velünk? A tárgyalásokat lezártnak tartom." Mára azonban úgy tűnik, a DK mégis bebocsátást nyerhet a választási szövetségbe. 

 

Mindazonáltal, összességében, így növekedtek a baloldal esélyei, hogy leváltsák az Orbán-kormányt. Ráadásul elkezdhetnek a Fidesszel és a kormányzásának "eredményeivel" foglalkozni.

 

Az írás folytatását a Ténytár blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.