Ténytár: Beindult a választási osztogatás
A választások előtti hangulatjavító béremeléseket és más anyagi természetű juttatásokat nehéz nem úgy értelmezni, mint egyértelmű szavazatszerző céllal meghozott intézkedéseket. Bár a Fidesz tavaly azt mondta, nem lesz osztogatás, a kormánypárt mégis több olyan hangulatjavító intézkedést hozott, amelyek közvetlenül a választások előtt valósulnak meg.
Ténytár: Beindult a választási osztogatás

Ide tartozik az ingyenes készpénzfelvétel bevezetése, amelyet akár még most februárban további intézkedések követhetnek. Ne feledkezzünk meg a tavalyi infláció feletti nyugdíjemelésről sem. Ezek egyike a családi adókedvezmény kiterjesztése is, amelynek hatása most már az alacsonyabb keresetűekhez is lecsorog. 

 

Jön a rezsicsökkentés 3.0, valamint bérpótlékot kapnak márciusban - januárig visszamenőleg - a tiszthelyettesek, illetve ígéretet kaptak, egy a tanárokéhoz hasonló életpályamodell bevezetésére. Az elhanyagolt szociális szféra is kap egy gesztusszintű emelést a kormánytól  márciusban.

 

Az eddig elszabotált nyelvstratégia és a nyelvvizsga hiánya miatt beragadt diplomák kezelésére Diplomamentő program indul 3 milliárd forintból. Az 50 ezer bennragagadt diploma tulajdonosainak ötöde jelentkezhet ingyen nyelvtanfolyamra márciustól. 

 

És végül, de nem utolsó sorban a tavalyi felemás fogadtatású pedagóguséletpálya-modell bevezetése (és a velejáró fizetésemelés) mellett a tanárok januártól a túlóradíjukat is megkapják az újonnan aláírt kollektív szerződés értelmében.

 

De mivel jár majd a mostani ingyen ebéd?

 

A folytatás az Egyenlítő TV blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.