Ténytár: a Fidesz két éve alatt nem nőtt a gazdaság
Orbán Viktor nem teketóriázott, egy hete kijelentette: „papírunk van arról, hogy a magyar gazdaság jó úton jár." Nos, nincs jó hírünk, mert leszámítva a költségvetési hiány teljesülését – ami szintén nehézkesen, rengeteg megszorítással jön össze – ezt egy adat sem támasztja alá. Sőt, papírunk van arról, hogy rossz úton járunk.
Ténytár: a Fidesz két éve alatt nem nőtt a gazdaság

A legfrissebb KSH-adatok arról tanúskodnak, hogy a magyar gazdaság továbbra is recesszióban maradt, negyedéves alapon 0,2 százalékos, míg éves alapon (naptári hatásokkal kiigazítva) 1,4 százalékos a zsugorodás mértéke.

 

De nem csak a GDP-adattal van probléma. Míg az Európai Unióban az átlagos infláció 2,5 százalék, addig a magyar infláció a szeptemberi 6,6 százalék után októberben 6 százalék volt. Ráadásul a maginfláció is 5,1 százalék volt, ebben már nem szerepelnek az olyan gyorsan változó külső gazdasági hatások, mint például az üzemanyag-, vagy az energiaárak.

 

A pénzügyi és kockázati mutatók az év eleji rekordszinthez képest jelentősen mérséklődtek, a piacok egyelőre bizakodóak. Kérdés, hogy mi lesz pár hónap múlva, amikor elkezdik beárazni az IMF-védőháló hiányát, és az ország sebezhetőségét.

 

A teljes írás a Ténytár blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.