Tarkón lőtték az oktatást, majd ráfogták a tanárokra, diákokra
Szerintem Lázár „farokcsóválja” János élvezi, ha a pedagógusok az utcán áznak-fáznak. Máskülönben vajon miért rúgna bele időről időre a pedagógustársadalomba, tökéletes alapot adva az indulatokra?
Tarkón lőtték az oktatást, majd ráfogták a tanárokra, diákokra

Vegyünk egy mély levegőt, és lássuk, mivel magyarázta Lázár a magyarázhatatlant, vagyis a friss PISA-eredményeket: „Nem a kormány áll a katedrán és ül a padban.”

Vegyünk még néhány nagy levegőt, mert innentől megint Gyurcsány van, meg 2004 óta romló eredmények, és végül a végső érv: „A kormány mindent megadott: pénzt, keretrendszert, ezt a rendszert kellene tartalommal megtölteni.”

És akkor kezdjük az elejétől. Hiába érvel Lázár azzal, hogy az oktatásra szánt pénz több, mint az uniós átlag. Az igazság az, hogy 2010 óta egyre kevesebb jut az oktatásra a költségvetésből. De ne kicsinyeskedjünk, ne a mocskos pénzügyekkel foglalkozzunk, mert abból maximum azt lehetne kihozni, hogy Lázár nem mond igazat, de ez nem olyan nagy újdonság.

Ennél ugyanis rosszabbról van szó. Lázár szerint nem a kormány áll a katedrán. Nos, a Miniszterelnökség első embere vagy hülye, vagy szimplán gonosz, amikor ilyesmit mond, vagy esetleg 2010 óta másik filmet néz (ez utóbbi nem valószínű…).

Az írás a Kettős Mérce blogon folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.