Tahósági index
Hát, tényleg: az LMP-és képviselőnő tulajdonképpen járhatott volna rosszabbul, hiszen ráengedhettek volna egy vak komondort is. És tudjuk nagyon jól: abban akkorát lehet bukni, hogy az ember egészen a kórházig repül. Ugyan mi ehhez képest az a szelíd, mérsékelt intermezzo, hogy egy filigrán nőt vöröslő fejjel butáz le egy államtitkár. Úgyhogy túl van „hisztizve” ez az affér.
Tahósági index

Persze számítani lehetett rá, hogy előbb-utóbb hangot ad véleményének az a „kultúrkör”, amelynek tagjai számára a Borat-díjas kiszólás nem is olyan nagy ügy. Az meg borítékolható volt, hogy a mindent a táborok közti harc logikájára egyszerűsítő trollok majd a szokásos „de tanító néni, a Pistike is fingott” típusú riposzttal mentegetik a suttyóságot. Vagyis azzal, hogy a baloldal is tahó.Bizony az. Bár ott talán ez nem számít annyira erénynek.De mindez mire mentség?

 

Pontosan az a gond a honi politikában, hogy a magyar parlamentben nagyobb részt – itt most tényleg tisztelet a kivételeknek – szörnyen műveletlen, kulturálatlan taplók ülnek, ami azért katasztrófa, mert éppen ez a tahóság jellemzi közéleti aktivitásukat is. Az, hogy érzéketlenül, felelőtlenül és bornírtan intézik hazánk közös ügyeit. Én azok közé tartozom, akik az ország borzalmas helyzetéért nem kis részben a mindenkori politikai osztály inkompetenciáját, amoralitását, suttyóságából is következő alkalmatlanságát teszik felelőssé.Azért is lepett meg némileg Illés Zoltán magánszáma, mert őt az ember hajlamos volt inkább a józanabb szereplők közé sorolni, a maga jó értelemben vett szakpolitikusi színtelenségével. A környezetvédelem ügye iránt elkötelezett figuraként ismertük meg, olyannak, aki nem hajlamos a politikai kreténségre.Ám most valami nagyon elszakadt benne. Már-már dermesztő volt látni, ahogy kidagadó nyaki erekkel sértegeti a képviselőnőt, aki egy nagyon fontos kérdésben próbálta volna beszámoltatni a kormányt és annak fejét. Válaszában – eléggé példátlan módon – az államtitkár gyakorlatilag egyetlen szót sem szólt az inkriminált témáról, adatokat, tényeket, teszem azt: konkrét intézkedéseket nem említett.

 

Az írás folytatása a 168 Óra Online-on olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.