Szó sincs Magyarország elleni összeesküvésről
Szó sincs Magyarország vagy Orbán Viktor elleni összeesküvésről, "államcsínyről", az Európai Unió célja a közösségi jog érvényesülése - mondta Hannes Swoboda, az európai szocialisták frakcióvezetője pénteken Budapesten - tudósít a 186 óra Online.

Mesterházy Attila MSZP-elnök az osztrák szociáldemokrata politikussal közösen tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, a szocialisták nem támogatnak olyan Magyarországgal szembeni szankciót, amely sérti az itt élők érdekeit.

 

Hannes Swoboda - miután részt vett az MSZP frakcióülésen - közölte: örül annak, hogy jobboldali, konzervatív uniós politikusok differenciáltan ítélik meg Magyarországot, és ha szükségesnek látják, bírálatot fogalmaznak meg, mint tette José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, Viviane Reding alapjogi és Neelie Kroes médiaügyi biztos. Hozzátette, Orbán Viktornak el kellene gondolkodnia azon, hogy még a Silvio Berlusconi vezette Olaszország sem kapott annyi európai kritikát, mint az ő kormánya, aminek - folytatta - talán az az oka, hogy az olasz köztársasági elnök "ellensúlyként működött a kormány fölött (...) a magyar államfő pedig csak aláírja a törvényeket". "Talán elgondolkodhatna Orbán Viktor és a hívei is, hogy miért ellene fogalmazzák meg ezeket a kritikákat. Nem annyira fontos személy ő, hogy egész Európa összeesküdjön az elmozdítása érdekében" - jegyezte meg.

 

Hannes Swoboda elmondta azt is, levélben arra kérte José Manuel Barrosót, a magyar közvéleménynek is tegye világossá, a bizottság mit kifogásol és mit vár el a magyar kormánytól, mert fontos, hogy az itt élők is értsék, hogy az EU az uniós normák felett őrködik és azok betartásához ragaszkodik. Látogatását az osztrák politikus egyébként azzal is indokolta, hogy a magyar miniszterelnök az Európai Parlamentben azt kérte a bírálóktól, hogy jöjjenek Magyarországra és ismerjék meg az itteni helyzetet. Mesterházy Attila, a szocialista párt elnök-frakcióvezetője ezzel kapcsolatban azt mondta, helyesnek tartja az osztrák szociáldemokrata politikus felvetését, mert Barroso magyarországi látogatása segíthetne tisztázni, hogy nincs szó Magyarország elleni összeesküvésről, gond van azonban a demokratikus, jogállami elvek érvényesülésével, ezt jelzi a többi között, hogy Orbán Viktor a centrális erőtér kiépüléséről beszél.

 

A teljes cikket a 168 óra Online-on olvashatja el.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.