Szégyen: a nőverő Balogh még mindig országgyűlési képviselő
Fél évet kellett várni rá, de csak beismerte Balogh József (most már) független képviselő, hogy élettársa nem a vak komondoron esett el, hanem az ő öklébe, illetve a terasz korlátjába verte be a fejét.
Szégyen: a nőverő Balogh még mindig országgyűlési képviselő

Az viszont hihetetlen, hogy Balogh hétfőn is a legnagyobb nyugalommal vett részt a parlament plenáris ülésén, miként az is, hogy néhány női ellenzéki képviselőn kívül senki nem szólította fel arra, hogy adja szépen vissza a mandátumát. Azzal kapcsolatban nincsenek illúzióim, hogy nem Balogh az egyetlen asszonyverő a T. Ház falai között (jól mutatja ezt a családon belüli erőszak körüli történet, amiért minden párt felelős), ő viszont most már bizonyítottan az. Milyen ország az, ahol ez az ember még mindig országgyűlési képviselő lehet?

 

A történet mindenki számára ismert: 2013. április 29-én erősen ittas állapotban ért haza Balogh és élettársa egy esküvőről. Hogy, hogy nem, pár órával később az asszony súlyos sérülésekkel kórházba került. A volt fideszes képviselő azt mondta, nem emlékszik semmire a hajnalban történtekről, de szerinte Terike a 80 kilós vak komondorjukon eshetett át. (A történet „gyenge pontjaira” természetesen anno mi is rávilágítottunk.)

 

Azóta Balogh önként (!) kilépett a Fidesz frakcióból és kiült a függetlenek közé. Ugyanakkor esze ágában sem volt visszaadni mandátumát, korábbi pártja pedig arra az álláspontra helyezkedett, hogy ez már nem az ő dolguk, neki kell döntenie.

 

Balogh pedig úgy döntött, hogy marad képviselő. Sőt. A vallomása után, változatlanul halál nyugodtan beült a parlamenti patkóba, amikor pedig Szabó Tímea kérdőre vonta:mégis, hogy képzeli hogy bárkit megüt, pláne a nála gyengébbet, és megmondtam: nem méltó arra, hogy itt üljön, ezért adja vissza a mandátumát. Válasz: azt majd én eldöntöm. Nem látja, hogy dolgozom? Nem érek rá beszélgetni."

 

Pofám leszakad. Milyen ország ez? Milyen ország, ahol egy férfi, aki brutálisan (vallomása szerint közepest meghaladó erővel, ököllel a nő arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta őt, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét) megver egy nőt, részt vehet a parlamenti ülésen?

 

A teljes írás az Egyenlítő TV blogon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.