Szalámitaktika és választási reform
"Nyilvánosságra került a Fidesz választásirendszer-koncepciójának legújabb változata. A dokumentum sok kérdést még mindig sajnálatosan tisztázatlanul hagy, számos kérdést megnyugtatóan rendez, bizonyos kérdések megoldásával azonban új problémákat is felvet." Szigetvári Viktor és Vető Balázs írása.
Szalámitaktika és választási reform

A választási rendszer reformjának tervezetét Szigetvári Viktor és Vető Balázs elemezték a Haza és Haladás blogon. Az alapos, igényes írás a rendszer minden jövőben kétséges vetületét megvizsgálja, a következő konklúzióval:

"Immár nem először tesszük fel ezt a kérdést egy választási reformmal foglalkozó blogbejegyzés végén. És – sajnos – a válasz ismét csak az, mint korábban: egyelőre nem lehet tudni, mert bár vannak bíztató jelek, vannak nyugtalanságra okot adók és tisztázatlanok is.

 

Ha nem megfelelően alakítják ki az EVK-kat, ha a koncepció maga fogja eljelentékteleníteni a kompenzációs rendszert, ha megmarad a kispárt ellenes jelöltállítási rendszer és közben a kampány nyilvánosságát is elfogadhatatlanul korlátozzák, akkor nem lesz demokratikus választási rendszere a Magyar Köztársaságnak. Ha ezek a kérdések megnyugtatóan rendeződnek, akkor lesz. Meglátjuk." - írja a szerzőpáros.

 

A teljes írást a Haza és haladás blogján olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.