Seres László: Milyen társaságba keveredett O. Viktor?
A Spiegel Online rövid írása egyszerre túlozza el és bagatellizálja Orbán Viktor politikai veszélyességét. Valaki megrágalmazhatta O. Viktort, éspedig a Spiegel Online. A hamburgi lap néhány napja tette közzé top ten listáját "Európa legveszélyesebb politikusairól", amely lista igen kétséges emberek társaságában szerepelteti a magyar miniszterelnököt.
Seres László: Milyen társaságba keveredett O. Viktor?

Illetve, fogalmazzunk pontosabban: olyan emberek társaságában, akiket a szerkesztők mindenáron kínosnak, veszélyesnek szeretnének láttatni - de nem a szabadság vagy a demokrácia szempontjából veszélyesnek. Hanem a közelebbről meg nem nevezett "európai projekt" szempontjából.Ez az összeállítás ezer sebből vérzik, és igen sokat mond az európai közvéleményre ható mainstream sajtó tudatlanságáról és szorongásairól. Ha a lap azokat akarta volna listába foglalni, akik Európában saját nemzetállami szintjükön tesznek a gyűlöletért, ill. az egyéni szabadság és a piacgazdaság ellen, akkor nyilván prominens helyen szerepelteti benne a mi miniszterelnökünket, de ez így enyhén szólva komolytalan.
 


A Spiegel Online médiatörténeti bravúrt hajtott végre: egy rövid írásban egyszerre túlozza el és bagatellizálja Orbán Viktor politikai veszélyességét.

 

A teljes vélemény elolvasható a hvg.hu-n.
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.