Schmitt Pálnak mennie kell!
 
Schmitt Pál köztársasági elnökként sokkal súlyosabbat tett annál, mintsem hogy az igazságot elferdítette volna. Schmitt Pál csalt. A doktori értekezés plagizálása olyan vétség, amiért a Fidesz-KDNP kormány szerint akár börtönnel is büntethető. Schmitt Pál egyértelműen alkalmatlan a nemzet egységének megtestesítésére. Ezért mennie kell.
 
Schmitt Pálnak mennie kell!

 

Schmitt Pál 1992-ben írt doktori disszertációjának nagy része szinte szóról szóra megegyezik egy bolgár sportkutató által még a nyolcvanas években írt tanulmány szövegével, adta hírül a hvg.hu. A Magyarország törvényeit eddig ellenvetés nélkül aláíró elnök kézjegye „dr. Schmitt Pál”-ként szerepel hazánk összes, 2010 júliusa óta elfogadott jogszabályán. Márpedig ez a doktori cím a mai fejlemények tükrében egy csalás eredménye. Ezért az alkalmatlanságát korábban is számtalanszor bizonyító Schmitt Pálnak azonnal le kell mondania hivatalából – ahogyan azt tette például Theodor zu Guttenberg német védelmi miniszter, miután hasonló botrányba keveredett.

 

Az ügy azonban további lényeges kérdéseket is felvet. Példának okáért azt, hogyan adhatták a Testnevelési Egyetem oktatói, Takács Ferenc egyetemi tanár és Kertész István ókortörténész a legkiválóbb minősítést egy olyan ember disszertációjára, aki a 215 oldalas anyag több mint 80%-át egyszerűen másolta, írása pedig a tudományos publikáció alapvető követelményeinek sem felel meg. Ezért szükségesnek tartunk egy vizsgálatot a Testnevelési Egyetemen belül, amely tisztázza az ügy részleteit, például azt, hogy történt-e politikai vagy egyéb nyomásgyakorlás az egyetem oktatóira. Mindez azért sem lényegtelen kérdés, mert Schmitt Pál 1992-ben már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja volt.

 

Emellett érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon véletlen-e a botrány kirobbanásának időzítése – vagy a fideszes háttérbeszélgetéseken régóta hangoztatott „uralomváltás” előkészítéséről van szó: azaz Orbán Viktor elfoglalná a köztársasági elnöki posztot, hogy saját bábját ültesse a miniszterelnöki székbe. Mindez természetesen nem a cikket közlő újságíró felelőssége lenne, ő ugyanis bárkitől kaphatta az információt. És ha már felelősségről van szó: ha a Fidesz nem volt tisztában Schmitt Pál disszertációjának „hiányosságáról”, az felveti az elnökről szavazó képviselők alkalmasságának kérdését. Ha pedig igen, az még rosszabb. Ebben az esetben ugyanis szánt szándékkal ültettek egy folyamatosan zsarolható köztársasági elnököt Magyarország élére. 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.