Schiffer András lemond és háttérbe húzódik
 
Lemondott frakcióvezetői pozíciójáról, és minimálisra csökkenti a nyilvánosság előtti szerepléseit Schiffer András – ezt maga az érintett jelentette be az LMP országos politikai tanácsának ülésén, írja a Népszabadság.
 

 

Schiffer András távozik a Lehet Más a Politika országgyűlési frakciójának éléről, és kiszáll a párt minden vezető testületéből is – adta hírül elsőként a hvg.hu internetes oldala. A hírportál információit az LMP több politikusa azóta a Népszabadságnak is megerősítette. Eszerint Schiffer András az LMP országos politikai tanácsának ülésén bejelentette, hogy nincs már meg az LMP önálló politizálásának kellő támogatottsága, és az utóbbi napok párton belüli kiszivárogtatásai szerinte bizalmi válságot okoztak a képviselőcsoportban. A hvg.hu írása szerint Schiffer elejét akarja venni annak, hogy a személyét ért támadások a párt egészének is árthassanak.

 

Schiffer az állami hírügynökségnek nyilatkozva később megerősítette: a párt többi vezető testületéből is távozik, és a tisztújításokon sem pályázik semmilyen posztra, de képviselői mandátumát egyelőre megtartja. Indoklásként közölte, stratégiai ügyekben nem érzett kellő támogatottságot maga mögött, valamint "az ellenem irányuló támadások, illetve a kiszivárogtatások kapcsán úgy éreztem, hogy a bizalmi légkör megroppant". Arra a kérdésre, hogy távozása hogyan befolyásolhatja az LMP sorsát, azt felelte, egyetlen párt sem lehet egyszemélyes.

 

Arról épp a Népszabadság írt a napokban, hogy gyökeres változás előtt áll az LMP. Cikkünkben jeleztük, hogy az LMP hó végi kongresszusán nemcsak a párt szerkezeti és strukturális változtatásairól dönthetnek, de az ellenzéki együttműködés mikéntjéről is. Előbbi kapcsán az ökopártiak egy újfajta vezetési modellt kívánnak felállítani: két, egymással konszenzusra kényszerített társelnök irányítaná a pártot egy nyolcfős választmánnyal a hátuk mögött. Jelenleg ugyanis nincs egyszemélyi vezetője az LMP-nek, a nyilvánosság előtt eddig rendre a frakcióvezető Schiffer Andrást aposztrofálták a szervezet első embereként.

 

A teljes cikket a nol.hu oldalon olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.