Politikai nekrológ a Fidesz 25. születésnapjára
Holnap ünnepli 25. születésnapját a Fidesz. Nem véletlen, hogy az Alaptörvény módosítása ellen tiltakozók szombat délután fél 5-re hirdették meg (az ellenük folyó nyomozás ellenére) újabb tiltakozó akciójukat a Lendvay utcai székház elé.
Politikai nekrológ a Fidesz 25. születésnapjára

Nyilván abban bíztak, hogy megzavarhatják a saját magukat ünneplő kormánypártiakat. Erről azonban le kell mondaniuk. Gyáva módon, már ma (teljes titokban) sort kerítettek az ünneplésre.

 

No igen, biztos szar érzés lehet szembenézni azzal, hogy mi lett a fiatal demokratákból (!) 25 év leforgása alatt. Mi azért megmutatjuk.

 

A kezdetek – liberális, radikális, reformer fiatalok

Emlékszünk, hogyan is kezdődött? A Fideszt (Fiatal Demokraták Szövetsége néven) 1988. március 30-án alapította 37 fiatal értelmiségi a Bibó István Szakkollégiumban. 1988-tól az első szabad választásig a magát „liberális, radikális és reformer” erőként meghatározó fiatalok elképzeléseiket olyan, a társadalmat megmozgató tüntetéseken ismertették, mint az épülő Bős-nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás vagy az október 23-ai demonstráció. Állást foglaltak a romániai falurombolás, vagy a Tienanmen téri események ellenében is. Ekkoriban legfőbb elveiket a (kapaszkodjatok meg) jogállamiság, a parlamentáris demokrácia, a megvesztegethetetlen politikai stílus és a kulturális sokszínűség szabadságának képviselete jelentette.

 

A vélemény folytatását az Egyenlítő TV blogon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.