Parlamenti hogy volt
"Úgy gondolom, minden jóérzésű ember megrökönyödik azon, hogy az Országgyűlés éppen a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapján kezdte meg a szabálysértésekről szóló törvény módosításának általános vitáját." A parlamenti napirend értékelése az Egyenlítő blogon.
Parlamenti hogy volt

"Ezen a héten – a megszokottól eltérően – háromnapos ülést tartott a Parlament. Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy ennek oka a magasabb sebességre kapcsolás volt, azt ki kell ábrándítanom. A szerdai plusznapon úgynevezett politikai vitanapra került sor. Az LMP-s Ertsey Katalin kezdeményezésére vitatkozhattak a képviselők öt órán keresztül a nők közéleti és politikai szerepének erősítéséről. Ertsey azt szeretné, ha a jövőben a pártlisták minden harmadik helyén női jelölt lenne, ezzel biztosítva az egyharmados arányt a patkóban." - nyitja írását a blog, kiemelve: ez csupán apropója az írásuknak, a fő témát a jelenben jobban érzékelhető kérdések fogják adni. "Természetesen fontos probléma ez, de amikor soha nem látott magasságokban az államadósság, valahogy nem érezzük, hogy éppen most van itt az ideje ezzel foglalkozni. Térjünk inkább át a napirendre." - fogalmaz a blogszerző.

 

"Úgy gondolom, minden jóérzésű ember megrökönyödik azon, hogy az Országgyűlés éppen a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapján kezdte meg a szabálysértésekről szóló törvény módosításának általános vitáját. Ez ugyebár az a jogszabály, amely lehetővé teszi, hogy: "Aki az önkormányzat rendeletében meghatározott, a közterület életvitelszerű lakhatás céljaira történő használatára, illetve az életvitelszerű lakhatáshoz használt ingóságok közterületen történő tárolására vonatkozó szabályokat ismételten megszegi, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható."" - idézi is a vonatkozó jogszabályt, de a közeljövő kihívásait is említik:

 

"A minden bizonnyal legnagyobb visszhangot kiváltó javaslat még nem szerepelt a napirendi pontok között a héten, de a Ház döntött a sürgősségi tárgyalásról. Így nagy valószínűség szerint, a már megszokott szavazógépi jelleggel, egy nap alatt sor kerül majd az általános vitát követő zárószavazásra. Természetesen a korengedményes nyugdíjak rendszerének teljes eltörléséről van szó. Ezzel a döntéssel ismét Európán kívülre pozicionáljuk magunkat, ugyanis az európai országok többségében létezik ez az intézmény. Nem véletlenül: az olyan foglalkozások, mint például a tűzoltó, a bányász, vagy a röntgenasszisztens, veszélyeztetett munkakörnek számítanak, mert gyorsabban romlik az egészségük. Ezek az emberek megérdemlik, hogy előbb mehessenek nyugdíjba. Arról nem beszélve, hogy a korábbi nyugdíjazásukkal minket is védenek, hiszen idősebb korukkal együtt, megsokszorozódik az általuk elkövetett hibák lehetősége."

 

A teljes írást az Egyenlítő blogon olvashatja el.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.