Összetartó Magyarországért az mszp.hu-n.
"Baja Ferenc szerint azonban a választók új körének megszólításához nemcsak intézményeiben, de működésében is meg kell újulnia a baloldalnak." - olvasható az mszp.hu-n.
Összetartó Magyarországért az mszp.hu-n.

"Dr. Veres János, megyei elnökkel együtt mutatta be Baja Ferenc országgyűlési képviselő, őszi országjárása során először a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei MSZP-tagság számára az Összetartó Magyarország névre hallgató kiadványt." - olvasható az MSZP honlapján.

 

"Baja Ferenc elmondta: alig több mint egy év elteltével a Fidesz elveszette 2010-es szavazótáborának 40%-át, ugyanakkor a kormánytól elpártoló szavazók jelentős része nem az ellenzéki pártok, hanem a bizonytalanok táborát gyarapította. Ennél is fontosabbnak tartotta kiemelni, hogy a választói aktivitás mélypontra zuhant, hiszen a felmérések szerint egy „most vasárnap” esedékes választáson csupán a szavazók 40%-a venne részt. A politikus szerint a kiábrándultság és az apátia fő oka, hogy a kormányzás a rendszerváltás óta minden győztes politikai erőt felkészületlenül ért." - nyilatkozta a politikus, amelynek a jelentőségét az MSZP-re is kivetítette: "Ennek elkerülése végett Baja Ferenc egy új típusú programalkotást javasolt a Magyar Szocialista Párt számára. Ennek alapvető fontosságú kezdőpontja egy úgynevezett „Magyarország audit” lenne, azaz a választói igények és a megoldandó problémák reális felmérése. A politikus szerint lejárt az ígérgetés ideje: az új programot nem légvárakra és felelőtlen ígérgetésre kell építeni, hanem elérhető, reális célokra. Azonban ez nem jelenti, hogy az MSZP új politikájának elveszne a baloldali karaktere; szerinte ugyanis a baloldali értékeknek át kell hatniuk a program minden szegmensét. Baja Ferenc szerint egy hatékony, az ország érdekeit szem előtt tartó program megalkotásánál alapvető kiindulási pont kell legyen, hogy nincsen egységes csodaszer az ország problémáira: külön fejlesztési stratégiát kell kínálni Budapestnek, külön a fejlődő vidéknek és külön a hátrányos helyzetű térségek számára."

 

A konklúzió természetesen a jövőbe tekintett: "Baja Ferenc azzal zárta gondolatait, hogy senki nem bízott az MSZP sikerében néhány évvel 1994, 2002 és 2006 előtt sem, azonban a párt mindhárom alkalommal győzni tudott az országgyűlési választásokon. Az Orbán-kormány politikája azonban esélyt teremt arra, hogy egy intézményeiben és szervezetében megújult és hitelessé váló baloldal valódi alternatívát mutasson a Fidesszel szemben. Ezért a képviselő szerint amennyiben az MSZP a lehetőségeit és Magyarország problémáit helyesen felmérve dolgozik és megfelelő megoldásokat kínálva politizál, reális esély lehet a győzelemre 2014-ben is."

 

A teljes írást az mszp.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.