Orbántól karácsonyra…
 
A miniszterelnök nem adja fel igényét az MNB 35 milliárd eurós tartalékára. A Valutaalap ugyanis elég stabil intézmény, hogy mindegy legyen neki, egy hónappal előbb vagy kettővel később. Nekünk nem mindegy – írja Vajda Péter a Népszavában.

 

A publicista szerint „ ma egy harmadrangú futballcsapat edzőváltását is miniszterelnöki hozzájárulással lehet lebonyolítani, bizonyosra vehető, hogy a "zsuppdemokrácia" műveletet Orbán rábólintása előzte meg, noha ő volt az, aki 2007-ben a célszerszámos kordonbontást vezényelte, rendőröktől nem zavartatva. Ne tudta volna, hogy ami "bent" és "kint" történik, arculcsapása a demokrácia mellett elkötelezetteknek? És hogy közben kiveri a biztosítékot a határon túl is, különös tekintettel a Barrosónak írt elutasító válaszlevelére, amely szerint egyik előterjesztés sem tartalmaz olyat, amit az EB elnökének kritizálnia lehet: a budapesti felelet hangneme provokatív, a szövetségi diplomáciában nem szokásos módon érdes.”

 

Vajda Péter azt írja,  „atartalmi reagálás tekintetében ugyan tett a miniszterelnök némi engedményt (Rogán-javaslat), de koncepciója lényegéhez tartozik, hogy nem adja fel igényét az MNB 35 milliárd eurós tartalékára. A pillanatkép az, hogy erre a stabilitási rendeltetésű tartalékra - és egyidejűleg persze az IMF "védőhálóra" is - nemcsak azért tart igényt, hogy tektonikus megrázkódtatás nélkül lehessen túlélni a március végi visszafizetési napokat.”

 

Az újságíró szerint „minderre talán a veszélyes blöffölés a találó meghatározás. Hiába állítják ugyanis, hogy az IMF mindenképpen tárgyalni akar, így "úgyis eljön a pénzéért". A Valutaalap ugyanis elég stabil intézmény, hogy mindegy legyen neki, egy hónappal előbb vagy kettővel később. Nekünk nem mindegy.” – fejezi be cikkét a publicista.

 

A teljes cikket a Népszava oldalán olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.