Orbánnal meghalt a remény
 
Lenéztünk a szakadékba. Tudtuk, hogy 2012 nehéz év lesz, de csak a legpesszimistábbak számítottak arra, hogy a gondok nem lassan fokozódnak majd, hanem berúgják az ajtót – írja Mesterházy Attila az mszp.hu-n.

A pártelnök szerint „a kétharmados gombnyomogatók vakon megszavazták a Nemzeti Bank beolvasztására lehetőséget adó törvényt és az önmagát kigúnyoló "stabilitási" törvényt - amelynek eredménye a jelenlegi totális instabilitás. Ahogy korábban mondtam: a Fidesz-szótárban minden kimondott szó az ellenkezőjét jelenti, a "stabilitás" törvénye ennek újabb példája.

 

A kormányfő, mint akit felhúztak, csak ismételgeti, hogy az IMF-nek, vagyis a"mi bankunknak" kötelessége pénzt adni nekünk. Azzal valahogy mégse számol, hogy az Európai Unió sokkal inkább a miénk. E klubtagság számos előnyét élvezzük, aminek érdekében néhány kötelezettséget be kell tartanunk. Például nem hozunk olyan törvényeket, mint a fent említettek. Érdekli ez Orbán Viktort? Nem. Érdekelte ez a 263 Fidesz-KDNP-s képviselőt? Nem.

 

Meg is lett az eredmény. Nem elég, hogy bóvliba minősítették le Magyarországot az év végén, majd pár napja a harmadik hitelminősítő is, 2012 azzal indult, hogy a csődkockázati mutató rekordot döntött és a forintárfolyam újabb mélységeket járt be. A benzinárak emelkednek, akárcsak a devizahitelek törlesztő-részletei. Az összeesküvés-elméletekre hajlamos kormánynak csak mellékesen üzenném: ha tudatosan szeretnék tönkretenni az országot, akkor se csinálhatnák jobban.

 

Majd aztán jött a katasztrófa-humor: megszólalt a Fidesz szóvivője. Pár hete Lázár János beszélt a "jézuskázni" hazautazó IMF-küldöttségről, most meg Selmeczi Gabriella a szilveszter után kijózanodó brókerekről, akik egyszerűen megtámadták Magyarországot. Nem pusztán az a baj, hogy sületlenségeket beszélnek. Az igazi csúfság, hogy nyilvánvalóvá teszik: fogalmuk sincs arról, hogyan működik a világ. S ahelyett, hogy ezt szégyenkezve titkolnák, otrombán az arcunkba vágják, mennyire büszkék a tudatlanságukra.

 

Fellegi Tamás igyekszik menteni a menthetőt, nagyon helyesen, de nem is tehet mást, ha egyszer Washingtonba utazik "előtárgyalni". A kormány azonban nem tett még csak utalást sem arra, hogy képtelen és értelmetlen politikáját feladja. Mert ez a kormány nagyon bátor, nagyon karakán - a mi kontónkra.

 

Ez a pökhendi és inkompetens magatartás bizonyítja, mennyire méltatlan ez a társaság arra, hogy Magyarország "újraalapításáról" beszéljen, miként azt az államfő és a miniszterelnök tette. Uraim, ne képzeljék magukat Szent Istvánnak vagy IV. Bélának, ez talán még Önöktől is túlzás! Amennyiben pedig a magyar demokráciát húsz zavaros évnek látják, akkor az Önök nem egészen két éve maga a káosz és az országrontás.

 

Ezt üzente meg az a százezer ember, akinek már tele van a hócipője és tüntetni ment az Andrássy útra. Ez a százezer ember további milliókat képviselt, akiknek elegük van az Orbán-rezsimből, amely a szegénységet és a bizonytalanságot növeli. S amely nem tudja, nem is akarja befejezni a kínos hazudozást, hogy az állami televízió újabb gyalázatosan hamis beszámolójára utaljak a tüntetéssel kapcsolatban.

 

Ám fotózhatják akárhonnan az Operát, kiretusálhatnak akár mindenkit a képről: mi ott voltunk és itt vagyunk! Itt vannak a civilek, itt vannak a demokratikus mozgalmak, itt vannak a demokratikus ellenzéki pártok. Itt vannak a mi szimpatizánsaink és itt vannak azok, akik nem szavaznának ma egyik pártra sem, de tudják, mi a tétje a mai politikai küzdelemnek. Itt vagyunk, és nem megyünk sehová, nem fogjuk be pörös szánkat!

 

Orbánnak mennie kell. Orbánnal nincs remény a változásra. Menjen minél gyorsabban, hogy minél kevesebb további kárt tudjon okozni. Bármiféle előrelépésnek ez az alapfeltétele” – zárja sorait az MSZP elnöke.

 

A bejegyzés az MSZP weboldalán jelent meg.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.