Orbánék döntöttek: rendkívüli megszorítás jön
Máris kiigazítják a költségvetést, tovább szorítják a gyógyszerkasszát, megvágják a BKV támogatását, csúszík az e-útdíj - írja a keddi Magyar Közlöny. Varga Mihály élet-halál ura lett, már ami a költségvetési felügyeletet illeti. Legalábbis ez olvasható ki a vonatkozó kormányhatározatból - írja a HVG.hu.

Orbán Viktor máris a költségvetés kiigazítására utasította Matolcsy Györgyöt – derül ki a legújabb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból. A nemzetgazdasági miniszternek a többi miniszterrel együtt kell kitalálnia, hogyan csökkentsék tovább a tárcák és a többi állami intézmény kiadásait.

 

Tovább szorít a kormány a gyógyszerkasszán is: Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszternek február végéig kell kidolgoznia Matolcsy Györggyel egy javaslatot az idei és a jövő évi gyógyszertámogatások további csökkentésére. Pedig a 2012-es költségvetésben a Széll Kálmán-tervnek megfelelően már 83 milliárd forinttal csökkent a gyógyszerkassza a 2010-es előirányzathoz képest. Jövőre már az eredeti tervek szerint is 120 milliárd forinttal lenne kevesebb a gyógyszertámogatás, ami a 2010-esnek a harmada.

 

Németh Lászlónénak Matolcsy Györggyel és Pintér Sándorral közösen szintén február végéig kell megterveznie a BKV 2013-as támogatásának csökkentését. A fejlesztési miniszternek emellett március közepéig javaslatot kell letennie a kormány asztalára az elektronikus útdíj 2013. július 1-jei bevezetéséről. A Széll Kálmán-terv eredeti határideje 2013. január elseje volt.

 

A teljes cikket a HVG.hu-n olvashatja el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.