Orbán vs. Brüsszel: Ki győzött?
Tévedés lenne azt gondolni, hogy Orbán Viktor győzött az Európai Bizottsággal szemben, amikor mentesültünk a túlzottdeficit-eljárás alól.
Orbán vs. Brüsszel: Ki győzött?

Milyen győzelem az, amelynek elérése során a magánnyugdíjpénztárakban gyűjtögetett megtakarításokat elveszi az állam, a hitelezést durván visszafogja a bankadó, és rekordmagas áfát, valamint (végső soron) különadókat – melyek közül egyet sem Brüsszel kért, sőt bírálta azokat – nyögnek az állampolgárok?

 

Ha azonban mégis a győzelem leegyszerűsítő kategóriáját használjuk, akkor mondhatjuk azt is, hogy az Európai Bizottság győzött, mert elérte, hogy Orbán Viktor betartsa a szabályokat. A magyar miniszterelnök az elmúlt években az európai trendekkel éppen ellentétesen mozgott: amikor költségvetési mozgásteret kért, akkor éppen a legnagyobb szigor volt az uralkodó mantra, s most, mikor mindenáron meg akart felelni az uniós küszöbértéknek, már enyhült a nemzetközi nyomás, az unióban immár inkább a szerkezeti átalakítások, a versenyképesség és növekedés beindítása, a költségvetés strukturális hiányának mérséklése a kívánt. Mostanra sikerült valamennyire összhangba kerülni.

 

Az írás a nol.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.